Οι Υπ. Τουρισμού καλωσόρισαν τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν

Απόψεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προώθησης και εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών και των συστάσεων που παρουσίασε η Κομισιόν στις 13 Μαΐου με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη μέλη να συντονίσουν τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και να επιτρέψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία, είχαν οι Υπουργοί Τουρισμού σε Βιντεοδιάσκεψη που διοργάνωσε η Κροατική Προεδρία.

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ ποια πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής οικονομική και άλλες μορφές στήριξης για τον τουριστικό τομέα και για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός και έγκαιρος συντονισμός κατά την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών και μέτρων από το πακέτο τουρισμού και μεταφορών.

Οι υπουργοί χαιρέτισαν ευρέως τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν ως απαραίτητο πρώτο βήμα για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα. Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί εξέφρασαν την ισχυρή υποστήριξή τους σε ορισμένες αρχές που θα πρέπει να διέπουν την ανάκαμψη, όπως ο στενός συντονισμός σε επίπεδο ΕΕ, η σταδιακή προσέγγιση βήμα προς βήμα, οι αποφάσεις που βασίζονται σε υγιή επιδημιολογικά δεδομένα, και η αρχή της μη διάκρισης.

Θεωρώντας ότι η σαφής επικοινωνία και η πλήρης διαφάνεια είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα ταξίδια και τον τουρισμό, οι Υπουργοί ενθάρρυναν την Κομισιόν να υλοποιήσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός διαδραστικού ιστότοπου, ο οποίος θα θέσει στη διάθεση του κοινού πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συνθήκες και τα μέτρα σε ισχύ σε κάθε κράτος μέλος σχετικά με τους τουρίστες.

Αρκετά κράτη μέλη ήταν της άποψης ότι ο τουριστικός τομέας χρειάζεται ταχεία και στοχευμένη χρηματοδοτική στήριξη σε επίπεδο ΕΕ για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19, συμπεριλαμβανομένης επαρκούς χρηματοδοτικής στήριξης από το επερχόμενο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, που θα παρουσιαστεί από την Κομισιόν στις 27 Μαΐου.

Τέλος, όσον αφορά τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω πανδημίας, ορισμένοι υπουργοί κάλεσαν την Κομισιόν να παράσχει στα κράτη μέλη πρόσθετη ευελιξία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας των αεροπορικών εταιρειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.