Τουλάχιστον 43 χιλιάδες οι νεκροί από κορoνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Σε 39.071 ανέρχονταν μέχρι τις 8 Μαΐου στην Αγγλία και την Ουαλία οι ασθενείς που σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου κατέληξαν λόγω κορoνοϊού, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Ο αριθμός αυτός είναι κατά περίπου εννιάμισι χιλιάδες υψηλότερος από τα αντίστοιχα στοιχεία που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προσμετρά μόνο περιπτώσεις στις οποίες οι θανόντες είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορoνοϊό.

Αν προσμετρήσει κανείς επίσης τους θανάτους από Covid-19 σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους μεταγενέστερους της 8ης Μαΐου θανάτους που έχουν ανακοινωθεί στην Αγγλία και την Ουαλία, τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε τουλάχιστον 42.990.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου καταγράφηκαν συνολικά 12.657 θάνατοι (από όλες τις αιτίες) στην Αγγλία και την Ουαλία, 3.081 περιστατικά περισσότερα από τον αντίστοιχο μέσο της προηγούμενης πενταετίας.

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από το ξέσπασμα της πανδημίας το Μάρτιο έως και τις 8 Μαΐου είχαν σημειωθεί 49.575 θάνατοι περισσότεροι από το μέσο όρο της αντίστοιχης περιόδου κατά τα πέντε προηγούμενα έτη.

Αυτή η «αυξημένη θνησιμότητα» θεωρείται από τους επιστημονικούς συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης ως μία πιο ακριβής μέθοδος αποτίμησης του πλήγματος της πανδημίας.

Περίπου το 1/4 αυτών των αυξημένων θανάτων δεν έχει συνδεθεί με τον κορωνοϊό, κάτι που όπως εξηγεί το ONS σημαίνει ότι είτε ο αριθμός των νεκρών λόγω του ιού έχει υποτιμηθεί λόγω αδυναμίας διάγνωσής του είτε ότι η επιβάρυνση των δομών υγείας εν μέσω πανδημίας έχει οδηγήσει στο θάνατο από άλλα αίτια ανθρώπους που θα μπορούσαν να είχαν επιζήσει.

Σε ό,τι αφορά τους οίκους ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία, οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού που είχαν καταγραφεί σε ληξιαρχικές πράξεις σε αυτές τις δομές ήταν έως τις 8 Μαΐου ήταν 9.980.

Τα στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία των οίκων ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία που εκδίδονται παράλληλα από το ONS αλλά καλύπτουν την περίοδο έως τις 15 Μαΐου ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού σε αυτές τις δομές 10.154.

Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων σε οίκους ευγηρίας σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός ανεβαίνει σε τουλάχιστον 11.400. Ακόμα 3.500 ασθενείς κάτοικοι οίκων ευγηρίας κατέληξαν σε νοσοκομεία.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.