Σύνοδος ΕΕ:Ο Προϋπολογισμός και οι σχέσεις με το ΗΒ στην ατζέντα

Τις προτεραιότητές του στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενόψει τη Σύνοδο της ΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συζητήσει το Ευρωκοινοβούλιο ΕΕ με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της νέας συνόδου που αρχίζει σήμερα στο Στρασβούργο.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, θα μιλήσει στην Ολομέλεια για πρώτη φορά για την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης και τις δραστηριότητες της ΕΚΤ.

Στη Σύνοδο, η οποία θα είναι η πρώτη μετά το Brexit, το Κοινοβούλιο θα συζητήσει επίσης την Τρίτη και αναμένεται να υιοθετήσει ψήφισμα την Τετάρτη με τις θέσεις του για τη σύναψη μιας φιλόδοξης εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου

Την Τρίτη αναμένεται επίσης να συζητηθεί η ενδεχόμενη έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων ΕΕ - Βιετνάμ, ενώ η σχετική πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Παράλληλα οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών θα συζητηθούν τη Δευτέρα και θα υποβληθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, οι βουλευτές θα συζητήσουν τις προτεραιότητές τους σχετικά με τη Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020-2024 με την Επιτροπή.

Το ΕΚ θα αξιολογήσει την αντίδραση της ΕΕ σε φαινόμενα αντισημιτισμού, ρατσισμού και μίσους στην ΕΕ σε συζήτηση την Τρίτη με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής .

Εξάλλου, την Τετάρτη θα υποβληθεί ψήφισμα που καλεί την ΕΕ να υιοθετήσει στρατηγική για την εξάλειψη της πρακτικής του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Την Τρίτη, το ΕΚ θα συζητήσει με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής τις συνεχιζόμενες απειλές που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου στην Πολωνία.

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη για την άσκηση βέτο στη λίστα για τα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος (PIC), λόγω της συμπερίληψης νέων υποδομών ενέργειας με βάση ορυκτά καύσιμα.

Εξάλλου, οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τις προτάσεις της Επιτροπής για τη βελτίωση των διαδικασιών για την ένταξη τρίτων χωρών στην ΕΕ τη Δευτέρα ενώ το ΕΚ θα ζητήσει εξηγήσεις για την κατάσταση των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ενώ η κατάσταση των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα συζητηθεί την Τετάρτη.

Τέλος, την Τρίτη το απόγευμα, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν μαζί με τον Τζοσεπ Μπορέλ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, το σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που παρουσίασαν πρόσφατα οι ΗΠΑ και την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.