Τουλάχιστον 3 νεκροί από καταιγίδα στην Ισπανία

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους θυελλώδεις ανέμους, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες που συνοδεύουν την καταιγίδα Γκλόρια, η οποία πλήττει από χθες Κυριακή την Ισπανία.

Με περισσότερες από 30 επαρχίες να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση κόκκινου ή πορτοκαλί συναγερμού, η Βαλένθια στις ακτές της Μεσογείου και οι Βαλεαρίδες Νήσοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην Αβίλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, αφού τον χτύπησαν κεραμίδια από τη στέγη του, την οποία ξήλωσαν οι ισχυροί άνεμοι, είπε ο Νταβίντ Σεγκόβια, ο δήμαρχος της πόλης Πέδρο Βερνάρδο.

Στον ασυνήθιστα παγωμένο καιρό φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος μιας 54χρονης άστεγης, από τη Ρουμανία, σε πάρκο στη Γκάντια, κοντά στη Βαλένθια, ανέφεραν αξιωματούχοι στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Και ένας άνδρας στο βορειοδυτικό τμήμα της κοινότητας Αστούριας σκοτώθηκε από ένα όχημα σε χιονισμένο δρόμο, όπου, όπως όλα δείχνουν, παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αλυσίδες στο δικό του, εξήγησε εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Εξαιτίας της καταιγίδας, έκλεισε το αεροδρόμιο στο Αλικάντε, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν 200 πτήσεις.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet έκανε λόγο για ανέμους ταχύτητας 115χλμ/ ώρα και κύματα ύψους 8 μέτρων στην επαρχία της Βαλένθιας.

Σε αυτήν την περιοχή, οι αρχές σε 194 δήμους αποφάσισαν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα, μια απόφαση που επηρέασε σχεδόν 200.000 μαθητές.

Δρόμοι έκλεισαν, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:19

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.