Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %791 %2020 %20:%Ιαν

Βρετανία: Μεταβατική περίοδος για Χάρι-Μέγκαν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην απόφαση για μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα περνούν χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον Καναδά, κατέληξε η βασιλική σύσκεψη κορυφής στο Σάντριγχαμ.

Την ανακοίνωση έκαμε η 93χρονη μονάρχης σε γραπτή δήλωση η οποία εξεδόθη μετά από τη λήξη της διάρκειας δυόμισι ωρών σύσκεψης, με τη συμμετοχή του πρίγκιπα Χάρι, του αδερφού του Γουίλιαμ και τους πατέρα του Καρόλου.

Η δήλωση χαρακτηρίζει τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τονίζει ότι η ίδια η βασίλισσα και όλη η οικογένεια στηρίζουν πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια.

Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προστίθεται, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο μέρος της οικογένειας.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, τονίζει, επίσης, ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θέλουν να εξαρτώνται από δημόσια κονδύλια στις νέες τους ζωές, για αυτό έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

​Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Πηγή: Θανάσης Γκαβός