Προτεραιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον το Brexit

Η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον είναι να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και να εξασφαλίσει μιά νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, δήλωσε ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Πρόσθεσε, πως έως το τέλος της επόμενης χρονιάς το Λονδίνο θα έχει ολοκληρώσει τις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για το νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας.
Ο Γκόουβ δήλωσε ακόμα πως η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης στο εσωτερικό είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, κάτι που είναι ουσιώδους σημασίας για να διατηρήσει ο Τζόνσον την υποστήριξη ψηφοφόρων στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία που ενώ ψήφιζαν παραδοσιακά το Εργατικό Κόμμα, στις εκλογές, της περασμένης εβδομάδας στήριξαν τους Συντηρητικούς.

Συγνώμη από τους Εργατικούς ζητά ο Τ. Κόρμπιν

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Εργατικών, στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του κόμματός του για τα πολύ κακά αποτελέσματά του στις εκλογές, αν και υπεραμύνθηκε του προγράμματός του.
Λυπάμαι που δεν ανταποκριθήκαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη, δήλωσε χαρακτηριστικά, σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Mirror.
Ο 70χρονος Τζέρειμι Κόρμπιν είπε επίσης πως το κόμμα του πήρε το μάθημά του από αυτή την ήττα και υποσχέθηκε να ακούσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών που στήριξαν τους Συντηρητικούς και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους.
Οι Εργατικοί στις εκλογές έφεραν το χειρότερο αποτέλεσμα που έφερε ποτέ το κόμμα,  από το 1935.
Οι Συντηρητικοί κατέλαβαν τριακόσιες-εξήντα-πέντε έδρες από τις εξακόσιες-πενήντα και η αντιπολίτευση μόλις διακόσιες-τρείς.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.