Παραίτηση πρωθυπουργού Μάλτας ζητεί Επιτροπή ΚΣΣΕ

Μετά από μία εβδομάδα νέων αποκαλύψεων, για την δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, ο εισηγητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα, Ολλανδός βουλευτής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών  Pieter Omtzigt, απηύθυνε δημόσια έκκληση, για την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας.



 Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της ΚΣΣΕ, η παραίτηση του Μαλτέζου πρωθυπουργού είναι επιβεβλημένη διότι, όπως υπογραμμίζεται, «τώρα υπάρχει συγκλονιστική μαρτυρία που "εμπλέκει άμεσα το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην υπόθεση του φόνου".

 "Πρέπει να διεξαχθεί μια ταχεία και αποτελεσματική έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη του γραφείου του Μαλτέζου πρωθυπουργού εμπλέκονται στη δολοφονία της δημοσιογράφου και την κάλυψή της.», τονίζεται.

Στο έγγραφο του, ο κ. Omtzigt αναφέρει τρία σημεία, της «συγκλονιστικής μαρτυρίας» στα δικαστήρια της Μάλτας από τον Melvin Theuma, τον εικαζόμενο μεσάζοντα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται άμεσα στο γραφείο του πρωθυπουργού και σε παρεμβάσεις στην έρευνα για την δολοφονία της δημοσιογράφου.

Επισημαίνει ιδιαίτερα ότι, ο Keith Schembri - μέχρι πρόσφατα αρχηγός του προσωπικού του πρωθυπουργού, ενημέρωνε συνέχεια τον Yorgen Fenech, τον υποτιθέμενο εγκέφαλο της δολοφονίας, ακόμη κι’ όταν αυτός χαρακτηρίσθηκε ύποπτος.

Ο εισηγητής πρόσθεσε, ακόμη, ότι:
 "Η ανεξάρτητη δημόσια έρευνα ξεκινά τελικά το έργο της σήμερα - περισσότερο από δύο μήνες μετά την προθεσμία που έθεσε η Συνέλευση. Προσβλέπω στην εξέταση των ευρύτερων συνθηκών που περιβάλλουν τη δολοφονία της Daphne και αν, μέσω πράξεων ή παραλείψεων, οι κρατικοί παράγοντες και οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν παίξει ρόλο ".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΝΡ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:59

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.