Βρετανία:Επίσημη έναρξη στην προεκλογική εκστρατεία

Άρχισε και τυπικά σήμερα στη Βρετανία η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να επισημοποιήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Μιλώντας το απόγευμα έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον είπε ότι δεν ήθελε τη διενέργεια εκλογών, αλλά ότι αυτές πρέπει να γίνουν καθώς το κοινοβούλιο εμποδίζει το Brexit.

Υπερασπίστηκε τη συμφωνία που έχει κλείσει με την ΕΕ, λέγοντας ότι υλοποιεί όλες τις επιδιώξεις του από το Brexit. Πρόσθεσε ότι αν το Brexit υλοποιηθεί, θα φέρει αύξηση επενδύσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τα όσα έχει πετύχει στη σύντομη θητεία του ως πρωθυπουργός και στάθηκε στη βούλησή του να δώσει δυναμική στην οικονομία.

Επιτέθηκε στους Εργατικούς για μια σειρά πολιτικών σχεδίων τους, επαναλαμβάνοντας ότι με πρωθυπουργό τον Τζέρεμι Κόρμπιν η χώρα θα βίωνε δύο δημοψηφίσματα το 2020, για το Brexit και για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι αν κερδίσει την αυτοδυναμία θα κάνει το κοινοβούλιο να εργάζεται για το λαό.

Ο κ. Τζόνσον θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση. Με άρθρο του στην Daily Telegraph, εξάλλου, δίνει το σύνθημα για την έναρξη της προεκλογικής αντιπαράθεσης παρομοιάζοντας τις πολιτικές του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών με εκείνες του Στάλιν.

Συγκεκριμένα παραπέμπει σε δηλώσεις του κ. Κόρμπιν κατά Βρετανών δισεκατομμυριούχων με τις οποίες ο ηγέτης των Εργατικών θέλησε να δείξει ότι θα υποστηρίξει τα δικαιώματα «των πολλών και όχι των λίγων», όπως είναι και το προεκλογικό σύνθημα του κόμματός του.

Ο κ. Κόρμπιν καταφέρθηκε, εξάλλου, σε μια ακόμα προεκλογική συγκέντρωση κατά του Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί την πολιτική «ένα παιχνίδι», ενώ ο ίδιος θέλει να «μεταμορφώσει» τη χώρα επιφέροντας «πραγματική αλλαγή» με φορολόγηση των πιο πλουσίων «ώστε να χρηματοδοτούνται επαρκώς οι υπηρεσίες για όλους τους άλλους» και με επείγοντα μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Έθεσε δε δέκα τεστ με βάση τα οποία θα πρέπει να κριθεί μία κυβέρνηση Εργατικών, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη της φτώχειας μεταξύ των απασχολούμενων σε πέντε χρόνια, η εξάλειψη του φαινομένου των αστέγων και η εξάλειψη της ανάγκης για συσσίτια για φτωχούς.

Η πρώτη επίσημη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, πάντως, σημαδεύεται από την παραίτηση του υπουργού Ουαλίας Άλουν Κέιρνς.

Ο Συντηρητικός πολιτικός κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι γνώριζε πως στελέχη των Τόρις στην Ουαλία είχαν «σαμποτάρει» μία δική για υπόθεση βιασμού.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κέιρνς περιγράφει την κατηγορία σε βάρος του ως «εικασία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.