ΕΕ προς Λιβύη: 2 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας

Έκτακτη χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους 2 εκ.Ευρώ προς τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν με στόχο να καλύψει ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης σε επείγουσες περιπτώσεις, τις υπηρεσίες σίτισης, προστασίας και στέγασης.



Αναλυτικά η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ υποστηρίζει την πρόσβαση σε βασική υγειονομική περίθαλψη για τα θύματα συγκρούσεων  συμπεριλαμβανομένης χειρουργείων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παροχής βασικών φαρμάκων, προσθετικών μελών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η βοήθεια αυτή συμβάλλει στην αποκατάσταση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις, καθώς και στην παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα παρακολουθείται στενά και θα διοχετεύεται μέσω διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

"Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους στη Λιβύη, οι οποίοι έχουν υποστεί πλέον χρόνια σύγκρουσης. Η πρόσθετη αυτή χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια σε δύσκολες περιοχές. Είναι κρίσιμης σημασία όπως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση σέβονται πλήρως το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και επιτρέπουν στους ανθρωπιστικούς εργαζόμενους την πλήρη πρόσβαση για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να σώσουν ζωές", δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Από το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει περισσότερα από 46 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για να ανταποκριθεί στις πιο πιεστικές ανάγκες στη Λιβύη. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ ανήλθε σε 9 εκατ. Ευρώ το 2018 και 8 εκατ. Ευρώ το 2019. Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης της ΕΕ προς τη Λιβύη για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στη χώρα. Η ΕΕ έχει επίσης διαθέσει περίπου 367,7 εκατομμύρια ευρώ σε λοιπές περιοχές της Βόρειας Αφρικής και διμερή βοήθεια για την προστασία και τη βοήθεια μεταναστών, καταφυγίων και εσωτερικά εκτοπισμένων.

Μέσω των εταίρων της, η ΕΕ παρέχει επίσης υπηρεσίες προστασίας, τρόφιμα και άλλες προμήθειες για την υποστήριξη πληθυσμών που πλήττονται από συγκρούσεις. Παρέχει επίσης εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε παιδιά που έχουν πληγεί από κρίσεις. Η ΕΕ παρέχει ακόμα βοήθεια σε όλα τα ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των βίαια εκτοπισμένων και ευάλωτων πληθυσμών υποδοχής, των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους και αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Λιβύης, μεταξύ άλλων στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:47

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.