"Τεράστιες οι προκλήσεις αλλά πανέτοιμη για σκληρή δουλειά"

Οι προκλήσεις του χαρτοφυλακίου της Υγείας είναι τεράστιες, αλλά νοιώθει πανέτοιμη για σκληρή δουλειά, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία έλαβε την έγκριση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναλάβει ως Επίτροπος Υγείας στη νέα Κομισιόν.

Η ακρόαση της κ. Κυριακίδου, που έγινε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες ικανοποίησε τα μέλη των δύο Επιτροπών και στη διαδικασία που ακολούθησε το επόμενο πρωί, άναψαν το πράσινο φως.

Η κ. Κυριακίδου στη δήλωσή της στο ΚΥΠΕ χαρακτηρίζει ιδιαίτερη τιμή το γεγονός αυτό τόσο για την ίδια όσο και για την Κύπρο.

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή για μένα προσωπικά, αλλά θεωρώ και για τη χώρα μας, που έλαβα την έγκριση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια, «οι προκλήσεις του χαρτοφυλακίου αυτού είναι τεράστιες, αλλά νιώθω πανέτοιμη για σκληρή δουλειά». Προσθέτει δε ότι «η υγεία είναι προφανώς κεφαλαιώδες θέμα για την καθημερινότητα των πολιτών μας, είναι όμως και ένα ζήτημα που έχω πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά μου».

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσαν μια πραγματική πρόκληση» για την ίδια. Ήταν, δηλώνει, «μια θαυμάσια εμπειρία μέσα από την οποία κατάφερα να εμβαθύνω τις γνώσεις μου γύρω από το χαρτοφυλάκιο της Υγείας».

Καταλήγοντας η κ. Κυριακίδου δηλώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή του ταξιδιού».

Ευχαριστεί, τέλος, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και τον Πρόεδρο κ. Νταβίντ Μαρία Σασσόλι προσωπικά, για την εξαιρετική οργάνωση της διαδικασίας των ακροάσεων, καθώς και τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές για την αμέριστη στήριξη τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:00

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.