Σφοδρή κριτική κατά του Μπόρις Τζόνσον στη βουλή

«Τοξική» χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες Τετάρτη στη Βουλή των Κοινοτήτων ο πρόεδρος αυτής Τζον Μπέρκοου.

 
Στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας μετά από την ακύρωση της αναστολής των εργασιών του κοινοβουλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο, η συζήτηση διεξήχθη σε τόνους τόσο υψηλούς τόνους ώστε βετεράνοι πολιτικοί, πολιτικοί σχολιαστές και ο ίδιος ο κ. Μπέρκοου σχολίασαν ότι ήταν «η χειρότερη συνεδρίαση» που μπορούν να θυμηθούν.
 
Σήμερα τα πρωτοσέλιδα των περισσότερων εφημερίδων εγκαλούν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για «εμπρηστικό» λόγο και απουσία οποιασδήποτε ένδειξης μεταμέλειας μετά από την κατά το δικαστήριο παράνομη απόφαση για αναστολή της Βουλής.
 
Τα σχόλια στέκονται στην κατηγορία που εκστόμισε 15 φορές ο κ. Τζόνσον κατά του κοινοβουλίου ότι «παραδίδει» τη χώρα στις διαθέσεις της ΕΕ προσπαθώντας να αποκλείσει το no deal στο Brexit.
 
Τη μεγαλύτερη οργή του φιλοευρωπαϊκου μετώπου, ωστόσο, έχει προκαλέσει η αντίδραση του πρωθυπουργού στις αλλεπάλληλες συναισθηματικά φορτισμένες εκκλήσεις βουλευτριών της αντιπολίτευσης να μετριάσει τον τόνο και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, καθώς πολλές εξ αυτών δέχονται όλο και περισσότερες απειλές για τη ζωή τους. Απαντώντας σε μία από αυτές τις παρεμβάσεις, ο κ. Τζόνσον σχολίασε ότι δεν έχει ξανακούσει μεγαλύτερες «τρίχες».
 
Στη συνέχεια δε, ο κ. Τζόνσον είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη της Τζο Κοξ είναι να υλοποιηθεί το Brexit. Πρόκειται για τη βουλευτή των Εργατικών που δολοφονήθηκε μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα του 2016 από ακροδεξιό οπαδό του Brexit λόγω της ένθερμης υποστήριξής της προς την παραμονή στην ΕΕ.
 
Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού κορύφωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με ορισμένους βουλευτές να δακρύζουν ή να φεύγουν από την αίθουσα λόγω της έντασης.
 
Με αυστηρούς χαρακτηρισμούς κατά του Μπόρις Τζόνσον αντέδρασαν αργότερα μέσω Twitter ακόμα και μετριοπαθή στελέχη της κυβέρνησής του, ενώ ο απερχόμενος επίτροπος της Βρετανίας στην ΕΕ Τζούλιαν Κινγκ σχολίασε ότι τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν «άξεστα και επικίνδυνα».
 
Από την άλλη πλευρά τα μέσα ενημέρωσης και οι Συντηρητικοί πολιτικοί που τάσσονται υπέρ του Brexit υπερασπίστηκαν τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκφράζει την αγανάκτηση και το θυμό των πολιτών που βλέπουν συνεχείς προσπάθειες από τη Βουλή να εμποδίσει την υλοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
 
Ο κ. Μπέρκοου προανήγγειλε ότι σήμερα θα υποβληθεί και θα συζητηθεί στη Βουλή έκτακτη επερώτηση για την ποιότητα της πολιτικής συζήτησης στη χώρα. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του αρχαιότερου και της αρχαιότερης βουλευτή, του Κεν Κλαρκ και της Χάριετ Χάρμαν αντίστοιχα.
 
Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.