Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %16 %293 %2019 %09:%Σεπ

Υπέρ της ακύρωσης του Brexit οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη ματαίωση της διαδικασίας του Brexit και την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ χωρίς νέο δημοψήφισμα, ενέκριναν τα μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών την Κυριακή, τη δεύτερη ημέρα του φετινού συνεδρίου του κόμματος στο Μπόρνμουθ.Μέχρι προ ολίγων εβδομάδων το κόμμα τασσόταν υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος, στο οποίο θα στήριζε την παραμονή στην ΕΕ.

Η νέα ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ωστόσο, αποφάσισε να επισημοποιήσει την τάση υπέρ της ανάκλησης του Άρθρου 50 που είχε ενεργοποιήσει στις 29 Μαρτίου 2017 η Τερέζα Μέι.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παλέψουμε για τη θέση μας στην Ευρώπη και για να σταματήσουμε εντελώς το Brexit», είπε στους συνέδρους η 39χρονη πολιτικός.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές το κόμμα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την υπόλοιπη αντιπολίτευση για τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος και για την αποτροπή ενός «επικίνδυνου» no deal στο Brexit.

Η κα Σουίνσον νωρίτερα είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΒΒC πως θεωρεί ότι το αναγεννημένο λόγω της ξεκάθαρης φιλοευρωπαϊκής του στάσης κόμμα της θα μπορούσε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η ίδια να αναδειχθεί πρωθυπουργός.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το Σάββατο, η κα Σουίνσον παρουσίασε στους συνέδρους τον νεότερο βουλευτή του κόμματος, τον πριν από λίγους μήνες διεκδικητή της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος Σαμ Τζίμα.

Ο 43χρονος πρώην υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μέι προσχώρησε στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες μετά από τη διαγραφή του από τους Τόρις, μαζί με ακόμα 20 βουλευτές, λόγω της εναντίωσής του στο no deal.

Γίνεται ο έκτος πρώην Συντηρητικός ή Εργατικός βουλευτής που προσχωρεί στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες τις τελευταίες εβδομάδες. Το κόμμα της κ. Σουίνσον αριθμεί πλέον 18 βουλευτές.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΒΑ)

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %16 %340 %2019 %10:%Σεπ