Σχέδιο Τζόνσον για νόμιμη παράκαμψη του αιτήματος αναβολής του Brexit

Νόμος του βρετανικού κράτους γίνεται σήμερα η αξίωση της αντιπολίτευσης για υποβολή αιτήματος για νέα τρίμηνη παράταση στη διαδικασία του Brexit.

Μετά από την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων, αναμένεται η τυπική βασιλική έγκριση.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και σύμβουλοί του επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα αναβολή του Brexit.

Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι αν ο πρωθυπουργός αγνοήσει το νόμο η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με την πιθανότητα φυλάκισης του κ. Τζόνσον να είναι υπαρκτή, η Daily Telegraph αποκαλύπτει το σχέδιο που φέρεται να εξετάζει η Ντάουνινγκ Στριτ για τις επόμενες κινήσεις της.

Το σχέδιο προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν έχει προκύψει συμφωνία για το Brexit έως τις 19 Οκτωβρίου ναι μεν ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθύνει στον Ντόναλντ Τουσκ την επιστολή με το αίτημα για αναβολή, όπως ορίζει ο νέος νόμος, αλλά θα τη συνοδεύει με μία δεύτερη επιστολή η οποία θα εξηγεί ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αναβολή και ότι δε σκοπεύει να την αξιοποιήσει για κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Η Telegraph αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό συνάδει με τις δηλώσεις που έκαναν την Κυριακή υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον ότι ασφαλώς ο νόμος θα γίνει σεβαστός, αλλά θα εξεταστούν τα όριά του ώστε η κυβέρνηση να αποφύγει την αθέτηση της υπόσχεσης της για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Πάντως οι Times γράφουν στο κύριο θέμα τους επικαλούμενοι μετριοπαθή υπουργό ότι κατ’ ιδίαν ο Μπόρις Τζόνσον έχει καθησυχάσει μέλη της κυβέρνησής του πως αν υποχρεωθεί από το δικαστήριο, θα αποδεχθεί την τρίμηνη αναβολή του Brexit.

Εντός της ημέρας, εξάλλου, ο κ. Τζόνσον θα επαναφέρει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων την πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, η οποία απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 των βουλευτών.

Το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δουβλίνο για συνομιλίες επί του Brexit με τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος πάντως την Κυριακή είπε ότι δεν αναμένει κάποια πρόοδο στην προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας με το Λονδίνο για το θέμα των συνόρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.