Τζόνσον: Ζητά αλλαγή συμφωνίας για τα ιρλανδικά σύνορα

Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο Τζόνσον επαναλαμβάνει ότι το backstop πρέπει να αφαιρεθεί από τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η προκάτοχός του Τερέζα Μάϊ με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προσθέτει ότι πιστεύει πως είναι πιθανόν να εξευρεθεί μιά διευθέτηση, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει ότι το backstop είναι μη βιώσιμο επειδή είναι αντιδημοκρατικό και μη συμβατό με την εθνική κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και δεσμεύεται πως θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στα σκληρά σύνορα.

Νωρίτερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν στο Δουβλίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οπως μεταδίδεται ο κύριος Τζόνσον ανέφερε ότι η υφιστάμενη συμφωνία για το Brexit δεν θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο και το backstop πρέπει να αντικατασταθεί από μιά εναλλακτική λύση ενώ ο Βαράντκαρ επανέλαβε τη θέση των Βρυξελλών πως δεν μπορεί να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν οι ομάδες τους να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεταξύ τους συνάντησης.

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέ ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παφίτης

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.