Εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ιταλία

Πληροφορίες για κακές υγειονομικές συνθήκες και κινδύνους για την υγεία διασωθέντων μεταναστών σε πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής έχουν δημιουργήσει ανησυχία.

Ως αποτέλεσμα επετράπη η πρόσβαση ιατρικού προσωπικού στο πλοίο Μπρούνο Γκρεγκορέτι, στο οποίο δόθηκε η άδεια να δέσει στο λιμάνι της Σικελίας, Αουγκούστα.

Παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα έχουν απομακρυνθεί, ωστόσο 116 παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δεν τους δίνει άδεια να αποβιβαστούν αν δεν προσφερθούν για βοήθεια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Απαντώντας στην κριτική που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σαλβίνι έγραψε στο twitter ότι με εκατομμύρια Ιταλούς να ψάχνουν για δουλειά είναι καθήκον του να περιορίσει τους μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα.

«Είναι ένα είδος σχιζοφρενικής κατάστασης, οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη, ειδικά αυτές των οποίων ηγούνται φιλελεύθερα ή αριστερά κόμματα επιτίθενται στον κ. Σαλβίνι γιατί δεν καλωσορίζει τους μετανάστες στην Ιταλία, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την Ιταλία», δήλωσε ο βουλευτής Μάρκο Καμπομενόσι.

Τους τελευταίους 12 μήνες εκατοντάδες μετανάστες έχουν μείνει σε πλοία στη Μεσόγειο για μέρες πριν κάποια χώρα δεχθεί να τους πάρει. Η κατά περίπτωση λύσεις για κάθε πλοίο ξεχωριστά φαίνεται να μην ικανοποιούν κανέναν.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια γρήγορη λύση ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους να αποβιβαστούν για να λάβουν την βοήθεια που χρειάζονται και τα κράτη να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν σε δίκαιη κατανομή υποδοχής των ανθρώπων αυτών», επισημαίνει ο Τσάρλι Γιάξλι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιχειρούν να συμφωνήσουν για ένα επίσημο μηχανισμό διευθέτησης αλλά χωρίς επιτυχία. Η Μάλτα και η Ιταλία, δύο βασικές χώρες υποδοχής φαίνεται να χάνουν την υπομονή τους,

Η Γερμανία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να πάρει μερικούς από τους μετανάστες του Γκρεγκορέτι, αλλά μέχρι να κινητοποιηθούν και άλλες χώρες. ο Σαλβίνι δεν επιτρέπει σε κανένα να αποβιβαστεί από το πλοίο.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.