Σε σιωπηρή διαδικασία έγκρισης κυρώσεις κατά Τουρκίας

Σε σιωπηρή διαδικασία έγκρισης μέχρι τις 17:00 βρίσκεται το κείμενο των Μονίμων Αντιπροσώπων των 28 Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τα μέτρα κατά της Τουρκίας, λόγω των συνεχιζόμενων προκλητικών ενεργειών της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το τελικό κείμενο, όσον αφορά τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν, θα ανακοινωθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα.
Επί της ουσίας, στο παρόν στάδιο προτείνεται αναβολή του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Τουρκία, αναστολή των συζητήσεων για τη συμφωνία αερομεταφορών, περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων και αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Τουρκία.

Τουρκικές αντιδράσεις

Θα είναι λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δια του υφυπουργού, Φαρούκ Καϊμακτσί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μετατρέψει τα πεδία διαμάχης στην ανατολική Μεσόγειο σε πεδία συμβιβασμού.
Στις δηλώσεις του κατά την δεξίωση στην Πρεσβεία της Φιλανδίας στην Άγκυρα με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βλάψει αρκετά τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τους Τουρκοκύπριους στο νησί.
Η Άγκυρα επαναλαμβάνει τις παράλογες διεκδικήσεις της προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει δικαιώματα και συμφέροντα στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο.
Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς κάποιων μέσων ενημέρωσης ότι με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019, η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για εσκεμμένη διαστρέβλωση και εκφράζει αποφασιστικότητα να προστατεύσει αυτά που θεωρεί ως νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά  στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.