Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες στις ακτές της Ιταλίας

Ακυβέρνητο εμπορικό πλοίο με 450 μετανάστες παρασύρθηκε κοντά στις ιταλικές ακτές στη μία τα ξημερώματα, ώρα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, έχει σταλεί στρατιωτικό ελικόπτερο με ιατρική βοήθεια και πλήρωμα, το οποίο θα προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο του σκάφους.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς και ισλανδικό σκάφος της αποστολής του Frontex της ΕΕ για επιτήρηση των συνόρων, που βρισκόταν στην περιοχή, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε παρά να πλεύσει παράλληλα με το σκάφος.

Το εμπορικό σκάφος Ezadeen με σημαία Σιέρα Λεόνε είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του, 60 χλμ. νοτιοανατολικά των ιταλικών ακτών. Ένας επιβάτης κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τη ραδιοσυχνότητα για να ενημερώσει το Λιμενικό Σώμα ότι είχαν εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα.

Εκτός από την ευρείας κλίμακας επιχείρηση για διάσωση των επιβαινόντων στο φλεγόμενο "Norman Atlantic", η Ιταλία είχε κληθεί πριν από δύο ημέρες, να αποτρέψει νέα ναυτική τραγωδία. Έσπευσε προς διάσωση 900 μεταναστών από το -υπό μολδαβική σημαία- φορτηγό πλοίο "Blue Sky" που είχε εγκαταλειφθεί στην περιοχή. Τέσσερις από τους μετανάστες περισυνελέγησαν νεκροί.

Eπιμέλεια: Μαρία Τσαγγάρη

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.