Σύγκρουση Τζόνσον-Χαντ επί πιθανής νέας παράτασης του Brexit

Αντιπαράθεση μεταξύ των δύο επίδοξων νέων πρωθυπουργών της Βρετανίας προκαλεί η διαβεβαίωση του Μπόρις Τζόνσον προς τους Brexiteers ότι θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, έστω και αν αυτό σημαίνει έξοδο χωρίς συμφωνία.


 
Ο κ. Τζόνσον αρχικά απέφευγε να εγγυηθεί ότι ως πρωθυπουργός θα υλοποιούσε το Brexit στα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο σε μια σειρά συνεντεύξεων την Τρίτη δεσμεύθηκε ότι δε θα ζητήσει νέα παράταση στη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ. Μιλώντας μάλιστα στο TalkRadio είπε ότι το Brexit στις 31 Οκτωβρίου είναι κάτι που «θα γίνει ή θα πεθάνουμε» και πως θα το υλοποιήσει «ό,τι κι αν συμβεί».
 
Μιλώντας στο BBC ο αντίπαλός του στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Χαντ είπε ότι δε θα ακολουθήσει την «ψευδή προθεσμία» που υποστηρίζει ο κ. Τζόνσον.
 
Ο κ. Τζόνσον αντέδρασε μέσω Twitter όπου δημοσίευσε επιστολή του προς τον κ. Χαντ ρωτώντας τον κατά πόσο ως πρωθυπουργός θα έβγαζε τη χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
 
Μέσω Twitter, επίσης, ο κ. Χαντ κάλεσε τον κ. Τζόνσον να αποδεχθεί την πρόκληση να αναμετρηθούν σε τηλεοπτικό debate που ήταν προγραμματισμένο από το Sky News για χθες το βράδυ, αλλά τελικά αναβλήθηκε λόγω άρνησης του τελευταίου να παραστεί.
 
Σε νεότερες δηλώσεις του στο BBC δε, ο νυν υπουργός Εξωτερικών απάντησε στον προκάτοχό του στο Foreign Office: «Νομίζω ότι η 31η Οκτωβρίου βρέξει χιονίσει είναι μία ψευδής προθεσμία, διότι καθιστά πιο πιθανό να μας ρίξει σε γενικές εκλογές πριν να έχουμε υλοποιήσει το Brexit και αυτό θα παρέδιδε τα κλειδιά στον Τζέρεμι Κόρμπιν και τότε δε θα είχαμε καθόλου Brexit».
 
Ο Τζέρεμι Χαντ επανέλαβε ότι αν πριν από τις 31 Οκτωβρίου υπήρχε στον ορίζοντα η προοπτική συμφωνίας με την ΕΕ, τότε θα ανέβαλε ξανά το Brexit. Σε διαφορετική περίπτωση θα επέλεγε «με βαριά καρδιά» το Brexit χωρίς συμφωνία έναντι της ανάκλησης του Άρθρου 50 και της παραμονής στην ΕΕ.
 
Εν τω μεταξύ, ο τέως υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, που μετά από τον αποκλεισμό του από την κούρσα διαδοχής στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι ο τέως υπουργός Εξωτερικών και τέως δήμαρχος Λονδίνου θα μπορούσε να αγνοήσει μία ενδεχόμενη κοινοβουλευτική πρόταση κατά του ‘no deal’, καθώς αυτή θα είχε «μηδενική» νομική ισχύ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΘΝΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:56

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.