Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %24 %603 %2019 %16:%Ιουν

Κάλεσμα Χαντ προς Μπόρις για συμμετοχή σε debate: «Μην είσαι δειλός»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να μην είναι «δειλός» κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον, αντίπαλό του στη μάχη διαδοχής της Τερέζα Μέι, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.Σε άρθρο του στην εφημερίδα Times, ο κ. Χαντ δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προσωπική ζωή του κ. Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ο καυγάς του τέως Υπουργού Εξωτερικών με τη σύντροφό του στο σπίτι τους στο νότιο Λονδίνο σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Προκαλεί, ωστόσο, τον κ. Τζόνσον να αναμετρηθεί μαζί του σε τηλεοπτικό debate με κύριο θέμα το Brexit πριν την 6η Ιουλίου, όταν τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα παραλάβουν τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα ψηφίσουν για τον επόμενο ηγέτη του κόμματος και της χώρας.

«Ένας νέος Πρωθυπουργός πρέπει να έχει τη νομιμοποίηση της δημόσιας επιχειρηματολογίας και της υποβολής σε εξονυχιστικό έλεγχο. Μόνο τότε μπορείς να περάσεις το κατώφλι του Νούμερου 10 με το κεφάλι ψηλά, αντί να τρυπώσεις από την πίσω πόρτα, που μοιάζει να είναι αυτό που θέλει ο Μπόρις», γράφει ο νυν Υπουργός Εξωτερικών και συμπληρώνει: «Μην είσαι δειλός Μπόρις, γίνε άντρας και δείξε στο έθνος ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τον έντονο έλεγχο που θα περιλαμβάνει η πιο δύσκολη δουλειά στη χώρα».

Ο κ. Χαντ ζητά από τον Μπόρις Τζόνσον να δεχθεί να συμμετάσχει στο debate που διοργανώνει την Τρίτη το Sky News και να αναμετρηθούν και σε ένα ακόμα debate στο BBC πριν την 6η Ιουλίου. Ο κ. Τζόνσον έχει δεχθεί να συμμετάσχει στο debate του τηλεοπτικού σταθμού ITV, το οποίο όμως θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του BBC ο Τζέρεμι Χαντ είπε ότι ο κάθε υποψήφιος Πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να απαντά σε δύσκολα ερωτήματα, όπως ποιο είναι το ακριβές σχέδιό του για το Brexit.

Σημείωσε ότι ο κ. Τζόνσον υποστηρίζεται από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που επιδιώκουν το no deal αλλά και από άλλους που αποκλείουν το Brexit χωρίς συμφωνία, οπότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιλέγει, εν τω μεταξύ, με σημερινό του άρθρο στην Daily Telegraph να επικεντρωθεί στο Brexit, αγνοώντας τη συζήτηση περί του χαρακτήρα του.

Σε μια έμμεση επίθεση στον κ. Χαντ, ο οποίος έχει πει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, ο κ. Τζόνσον γράφει: «Πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι κι αν συμβεί. Αυτό θα τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα πιέσει τους διαπραγματευτές της ΕΕ. (...) Απέχουμε μόνο λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και αυτή τη φορά δε θα δειλιάσουμε. Δεν πρόκειται να αποτύχουμε».

Ο κ. Τζόνσον τελεί υπό πίεση να αποκαλύψει τι συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης, όταν γείτονες κάλεσαν την αστυνομία ακούγοντας τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς να φωνάζει δυνατά. 

Η αστυνομία μετέβη στο σημείο αλλά δε διαπίστωσε κάποιο αδίκημα ή προφανή λόγο ανησυχίας.

Η παράδοση στην εφημερίδα Guardian ηχητικού ντοκουμέντου από τον καυγά, όπως το κατέγραψαν οι γείτονες, που χαρακτηρίζονται ως «αριστεροί» και «πολέμιοι του Brexit» από τον συντηρητικό Τύπο, έχει διχάσει την κοινή γνώμη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΚ)