Γερμανία: Δανός ο πρώτος ξένος δήμαρχος της πόλης Ροστόκ

Ο Κλάους Ρούε Μάντσεν, 46 ετών, είναι επιχειρηματίας από τη Δανία. Εδώ και δυο μέρες εξελέγη δήμαρχος της πόλης του Ροστόκ. Αυτός ο ορκισμένος ποδηλάτης, είναι νέος στην πολιτική. Είναι πρώτη φορά που ένας ξένος εκλέγεται δήμαρχος μιας μεγάλης γερμανικής πόλης.

Ο Μάντσεν γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη και έφτασε στη Γερμανία αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ζει στο Ροστόκ με την οικογένειά του, διευθύνει τη δική του επιχείρηση επίπλων και ήταν πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 2013 μέχρι το 2019. Πλέον παγώνει όλες του τις ιδιότητες ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στα νέα του καθήκοντα ώστε να πάει το Ροστόκ μπροστά, σύμφωνα με το προεκλογικό του σλόγκαν.

Στην καρέκλα του δημάρχου θα καθίσει επισήμως την 1η Αυγούστου. Δυο 24ωρα μετά την εκλογή του λέει: «είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τώρα το κρίσιμο είναι να ενώσουμε όλους τους κατοίκους του Ροστόκ και να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Ο Μάντσεν δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Είχε όμως τη στήριξη του χριστιανοδημοκρατικού CDU και του κόμματος των Φιλελευθέρων FDP. Ήρθε πρώτος με 57,1% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Στέφεν Μπόκχαμ, υποψήφιο του αριστερού Linke.

Άρχισε να ασχολείται με τα κοινά πριν από έναν χρόνο. Ένας από τους λόγους που εξηγεί την δημοφιλία του είναι η δανέζικη καταγωγή του. Όπως λένε στο Ροστόκ, συμπαθούντ τους Δανούς επειδή είναι κοσμοπολίτες.

Ο Μάντσεν θέλει να φέρει αέρα ανανέωσης στο Ροστόκ. Μεταξύ άλλων, θέλει να εκσυγχρονίσει το λιμάνι της Βαλτικής θάλασσας ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες αλλά και να βελτιώσεις τις δημόσιες συγκοινωνίες και να επεκτείνει τους ποδηλατόδρομους.

Ο ίδιος λέει ότι «θα είναι ένα καταπληκτικό μήνυμα για όλη τη Γερμανία. Θα μπορούμε να πούμε δείτε πόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε εδώ».

Πολλοί λένε, βέβαια, ότι ο νέος δήμαρχος Ροστόκ αντλεί την δική του ευρύτητα πνεύματος από την καταγωγή του και όχι από την χώρα που τον έχει υποδεχθεί.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.