Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για τους μετόχους στην ΕΕ

Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα η αναθεωρημένη οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων στην ΕΕ, η οποία, σύμφωνα με την Κομισιόν, προωθεί την υπευθυνότητα και αντιμετωπίζει τις ελλείψεις εταιρικής διακυβέρνησης που συνέβαλαν στη χρηματοπιστωτική κρίση.



Οι θεσμικοί επενδυτές και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων πρέπει να ενεργούν με διαφάνεια σχετικά με την πολιτική επενδύσεων και δέσμευσής τους και να αποκαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν υπόψη τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Υπάρχουν επίσης νέες απαιτήσεις διαφάνειας για τους πληρεξουσίους συμβούλους, οι οποίοι συμβουλεύουν τους θεσμικούς επενδυτές σχετικά με τον τρόπο ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών. Με τους νέους κανόνες, η πολιτική αποδοχών των εταιρειών θα είναι πιο διαφανής, όπως θα είναι και η πραγματική αμοιβή των διευθυντικών στελεχών.

Για να διασφαλιστεί ότι η πολιτική αμοιβών συμβάλλει στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, οι επιδόσεις των διευθυντών πρέπει να αξιολογούνται συνεχώς, μεταξύ άλλων και με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Επιπλέον οι μέτοχοι θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πόσο πληρώνονται οι διευθυντές της εταιρείας και θα είναι σε θέση να επηρεάσουν αυτό.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν επίσης απαιτήσεις έγκρισης και γνωστοποίησης για συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη (συνήθως μεταξύ της εταιρείας και του διευθυντή ή του μετόχου που ελέγχει).

Τέλος, οι νέοι κανόνες θα διευκολύνουν τελικά τους μετόχους που κατοικούν σε άλλη χώρα της ΕΕ από ό,τι με βάση τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις αυτών των εταιρειών και την ψηφοφορία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.