Femen στο Παρίσι:«Σταματήστε τις γυναικοκτονίες!»

Περίπου εξήντα ακτιβίστριες του κινήματος Femen εισήλθαν σήμερα το πρωί στην αυλή του μνημείου του Παλαί-Ρουαγιάλ, στην καρδιά του Παρισιού, για να «αποτίσουν φόρο τιμής» στις 60 γυναίκες που «δολοφονήθηκαν» από την αρχή της χρονιάς στη Γαλλία και να καταγγείλουν «την αδιαφορία της κυβέρνησης», έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες έφθασαν επιτόπου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) και στάθηκαν επί δέκα λεπτά όρθιες πάνω στις διάσημες κολώνες της αυλής αυτής, αρχικά σιωπηλές και με υψωμένες τις γροθιές και στη συνέχεια σπάζοντας ροζ καπνογόνα και φωνάζοντας τα συνθήματα: «Στις δολοφονημένες γυναίκες, η πατρίς αδιαφορούσα», «Ούτε μία περισσότερη!» και «Σταματήστε τις γυναικοκτονίες!».

Επανέλαβαν τα συνθήματα αυτά στη συνέχεια βγαίνοντας στην πλατεία του Παλαί-Ρουαγιάλ, μπροστά στο μουσείο του Λούβρου, όπου οι ακτιβίστριες διαλύθηκαν γρήγορα, κάτω από το απορημένο βλέμμα των λίγων τουριστών που ήταν παρόντες αυτό το συννεφιασμένο μεσημέρι.

Στα στήθη τους είχαν ζωγραφίσει με μαύρη μπογιά τα ονόματα των γυναικών που έχουν σκοτωθεί από την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία: «Γκαέλ, μαχαιρωμένη έγκυος 6 μηνών», «Ζοζέτ, νεκρή από σφαίρα», «Σαντάλ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου», «Σελίν, εκπαραθυρώθηκε μαζί με το 3 μηνών μωρό της»...

Ήταν μια συμβολική δράση «για να δημιουργήσουμε ένα υπαίθριο Πάνθεον για να τους αποτίσουμε φόρο τιμής», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουκρανή Ίνα Σεβτσένκο, από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος Femen.

«Κάθε δύο ημέρες, έχουμε ένα νέο θύμα» και «εξακολουθουμε να μην βλέπουμε τη δράση που περιμένουμε», πρόσθεσε καταγγέλλοντας «την αδιαφορία της (γαλλικής) κυβέρνησης» για το θέμα.

Η κίνηση αυτή είχε επίσης στόχο να «ευαισθητοποιήσει την κοινωνία» στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών στη χώρα. «Αν τα 60 θύματα ήταν άνδρες, φαντάζεστε ποια θα ήταν η αντίδραση», είπε.

Το 2017, 130 γυναίκες σκοτώθηκαν από τον σύζυγό τους ή τον πρώην σύζυγό τους, δηλαδή μία κάθε τρεις ημέρες. Και κάθε χρόνο στη Γαλλία σχεδόν 220.000 γυναίκες υφίστανται βία από την πλευρά του συζύγου ή του πρώην συζύγου τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.