"Χαστούκι" στην Τουρκία από την Κομισιόν για την κυπριακή ΑΟΖ

Σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, απευθύνει η Κομισιόν μέσω της έκθεσης προόδου για την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει σε πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς να αποκλείει και η λήψη μέτρων σε βάρος της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι οι εντάσεις στην περιοχή αυξάνονται, λόγω των ενεργειών και δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται τους πόρους υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της.

Παράλληλα, η Τουρκία καλείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στο Κυπριακό και να προχωρήσει η προετοιμασία μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών πτυχών του Προβλήματος.

Στην έκθεσή της, η Κομισιόν επισημαίνει, ακόμη, ότι οι εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Υπογραμμίζει, ότι κατ' επανάληψη η Τουρκία έχει παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Περιγράφεται, επίσης, αναλυτικά και η κακή κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.