Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %06 %648 %2019 %17:%Μαϊ

Η Κομισιόν επαναλαμβάνει την προειδοποίηση στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Δεν θα προβούμε σε εικασίες σχετικά με την κατάλληλη απάντηση", στην οποία αναφέρθηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι στο μήνυμά της προς την Τουρκία το Σάββατο, και την προειδοποίηση να απέχει από κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, δήλωσε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Μάγια Κοτσίγιανιτς.

Η Μ.Κοτσίγιανιτς, κληθείσα από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει και να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την συγκεκριμένη φράση στην επίσημη δήλωση του Σαββάτου, σημείωσε ότι δεν θα μπει σε εικασίες και επεσήμανε ότι "οι διπλωματικές επαφές και η σχετική εμπλοκή θα συνεχιστεί".

H Μάγια Κοτσίγινιτς, επανέλαβε δημόσια τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου Φ.Μογκερίνι και σημείωσε ότι θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη, "έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" (Μάρτιος 2018). Η Μ.Κοτσίγιανιτς σημείωσε ότι η ΕΕ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις και της ζητά να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση για ανάληψη κατάλληλης δράσης σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %06 %675 %2019 %18:%Μαϊ