ΠτΔ:Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ αφήνει ακόμα την ελπίδα

Μέσα από την έκθεση του για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΟΗΕ αφήνει ακόμα την ελπίδα, ανέφερε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η πλευρά μας θέλει να ενισχύσει αυτήν την ελπίδα μέσα από πρωτοβουλίες προς τη θετική πλευρά.

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή εγκαινίων του εργοστασίου ανακύκλωσης CyPellets στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει αρχικά αν υπήρξε κάποια κατάληξη στην πρωτοβουλία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

"Νομίζω ότι η έκθεση του ΓΓ ομιλεί αφ’ εαυτής. Ως εκ τούτου τα οποιαδήποτε σχόλια δεν νομίζω ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια θετική προοπτική. Συνεπώς, δεν θέλω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια", απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς για την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος είπε ότι "είναι μια ικανοτάτη εκπρόσωπος του ΓΓ, η οποία προσπαθεί να βρει κοινό έδαφος, έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, κάτι που ήταν και παραμένει η δική μας επιδίωξη".

Κληθείς να πει αν η κ.Λουτ υπέβαλε κάποια πρόταση που απορρίφθηκε, υπέδειξε πως δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε το οποίο δεν αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Απαντώντας εξάλλου κατά πόσο η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ αφήνει ελπίδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "αφήνει, μέσα από την έκθεση του, ακόμα την ελπίδα" και πρόσθεσε "εμείς θέλουμε αυτή την ελπίδα να την ενισχύσουμε".

" Είναι για αυτό που παίρνω κάποιες πρωτοβουλίες προς τη θετική πλευρά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία, προκειμένου να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος", συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως "επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι δογματικές θέσεις και η μη μετακίνηση από θέσεις που ενοχλούν τη μια κοινότητα, και θα είμαι πιο σαφής, δηλαδή η εμμονή των Τουρκοκυπρίων σε κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο ανά το παγκόσμιο, να έχουν τον καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, μέσα από τη θετική τους ψήφο, δεν συμβάλλει εις αυτό που επιδιώκουμε".

"Δεν αρνήθηκα ποτέ τη θετική ψήφο αν αυτή θα ενασκείται για προστασία των συμφερόντων της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό είναι η πραγματική απάντηση στην αποδοχή ή μη της πολιτικής ισότητας", κατέληξε στις δηλώσεις του ο ΠτΔ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.