Έρευνα Κομισιόν κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιών

H Κομισιόν ξεκινάει έρευνα κατά της Valve, ιδιοκτήτριας της πλατφόρμας διανομής βιντεοπαιχνιδιών "Steam" και πέντε κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών, με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν καταναλωτές να αγοράσουν βιντεοπαιχνίδια διασυνοριακά από άλλα κράτη μέλη, παραβιάζοντας τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Κομισιόν απέστειλε «δήλωση αιτιάσεων» στη Valve, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πλατφόρμας διανομής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, που ονομάζεται "Steam" και πέντε εκδότες παιχνιδιών PC, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax.

Η Κομισιόν κατηγορεί τη Valve ότι χρησιμοποίησε τους κωδικούς κλειδάριθμους που ενεργοποιούν την πρόσβαση στα παιχνίδια για να εφαρμόσει παράνομο Geo-Blocking, για την αποτροπή των διασυνοριακών πωλήσεων από διάφορα κράτη μέλη (Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία και, σε ορισμένες περιπτώσεις τη Ρουμανία). Αυτό μπορεί να εμπόδιζε τους καταναλωτές να αγοράζουν φθηνότερα παιχνίδια διαθέσιμα σε άλλα κράτη μέλη.

Επιπλέον η Bandai Namco, η Focus Home, η Koch Media και η ZeniMax, παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ συμπεριλαμβάνοντας συμβατικούς περιορισμούς στις εξαγωγές στις συμφωνίες τους με διάφορους άλλους διανομείς εκτός της Valve. Αυτοί οι διανομείς εμποδίστηκαν να πουλήσουν τα σχετικά βιντεοπαιχνίδια για PC έξω από τις επιτρεπόμενες περιοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να καλύψουν ένα ή περισσότερα κράτη μέλη. Αυτές οι πρακτικές ίσως εμπόδιζαν τους καταναλωτές να αγοράζουν και να αναπαράγουν τέτοια παιχνίδια που πωλούνται από αυτούς τους διανομείς είτε σε φυσικά μέσα, όπως DVD ή μέσω λήψεων.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι «σε μια αληθινή ψηφιακή ενιαία αγορά, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια της επιλογής τους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους στην ΕΕ».

«Η Valve και οι πέντε εκδότες ηλεκτρονικών παιχνιδιών PC έχουν τώρα την ευκαιρία να ανταποκριθούν στις ανησυχίες μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.