«Εποικοδομητική» η πρώτη επαφή Μέι-Κόρμπιν

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε η Ντάουνινγκ Στριτ τη συνομιλία Μέι-Κόρμπιν στο πλαίσιο της προσπάθειας εύρεσης λύσης στο Brexit.

«Και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία και μία δέσμευση να φέρουν σε ένα τέρμα την επικρατούσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα εργασίας για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αποτέλεσμα για το βρετανικό λαό, προστατεύοντας θέσεις εργασίας και την ασφάλεια», ανέφερε η κυβερνητική δήλωση.

Το Εργατικό Κόμμα σε δική του δήλωση έκανε λόγο για «εποικοδομητικές διερευνητικές συνομιλίες για το πώς θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι δύο πλευρές συνέστησαν διαπραγματευτικές ομάδες, οι οποίες θα καθορίσουν απόψε το πρόγραμμα των επόμενων βημάτων και θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη για μία «πλήρη ημέρα εντατικών συζητήσεων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επείγουσα διαδικασία».

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίθηκε με μία ψήφο διαφορά η πρόταση βουλευτών για συζήτηση και ψηφοφορία αύριο νομοσχεδίου που θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ παράταση του Άρθρου 50 πέρα από τη 12η Απριλίου.

Αντίθετα, η πρόταση για διενέργεια τρίτου γύρου ενδεικτικών ψηφοφοριών την προσεχή Δευτέρα απορρίφθηκε. Από την ψηφοφορία προέκυψε ισοπαλία (310-310) με την καθοριστική, αρνητική, ψήφο να δίνεται στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ήταν η πρώτη ισοπαλία σε βουλευτική ψηφοφορία από το 1993, σε συζήτηση για τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.