Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %03 %617 %2019 %16:%Απρ

Εκ νέου προειδοποίηση Κομισιόν για άτακτο Brexit

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

​Επιστροφή εκτεταμένων τελωνειακών και συνοριακών ελέγχων, με σημαντικές καθυστερήσεις και σοβαρότατες αναταράξεις στη ροή προσώπων και προϊόντων από τα 27 Κράτη Μέλη προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας, φέρνει το άτακτο Μπρέξιτ, προειδοποιεί εκ νέου η Κομισιόν.

Σε ανακοίνωση, αφού επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, παραμένει η καλύτερη δυνατή, σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προετοιμάζεται από το Δεκέμβριο του 2017 για μιά έξοδο χωρίς Συμφωνία, ώστε η πιθανή διαταραχή να ελαχιστοποιηθεί.
Η Κομισιόν, προσθέτει μάλιστα πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου.
Τονίζει παράλληλα ότι ο συνολικός αντίκτυπος ενός σεναρίου εξόδου χωρίς Συμφωνία δεν μπορεί να μετριαστεί.Ωστόσο, καταλήγει συνεχίζονται εντός των Κρατών Μελών, υποστηριζόμενων από την Κομισιόν, και έχουν ήδη επιτευχθεί πολλά για να εξασφαλιστεί ότι η εθνική τελωνειακή υποδομή και η εφοδιαστική είναι έτοιμα να χειριστούν ένα τέτοιο σενάριο.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %03 %620 %2019 %16:%Απρ