Κατά δημοψηφίσματος και ανάκλησης η Μέι - Νομοσχέδιο κατά του no deal οι βουλευτές

H πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξακολουθεί να αντιτίθεται στη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit «υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις», δήλωσε εκπρόσωπός της, ενώ συνεχίζεται από το πρωί η μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι σύμφωνα με το νόμο αν δεν επικυρωθεί κάποια συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων, τότε η χώρα θα βγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου.

Τόνισε επίσης ότι η πρωθυπουργός «δεν είναι διατεθειμένη να ανακαλέσει το Άρθρο 50».

Την ίδια στιγμή, τα μέλη της διακομματικής ομάδας βουλευτών που πέτυχαν να εξασφαλίσουν την άκαρπη, όπως αποδείχθηκε, διαδικασία των ενδεικτικών ψηφοφοριών φέρονται να έχουν αποφασίσει πως για την ώρα δε θα διεξαχθεί και τρίτος γύρος ψηφοφοριών επί εναλλακτικών σχεδίων για το Brexit.

Αντ’ αυτού κατέθεσαν το μεσημέρι στη Βουλή νομοσχέδιο στο όνομα της βουλευτού των Εργατικών Υβέτ Κούπερ, το οποίο αν εγκριθεί θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να ζητήσει από τις Βρυξέλλες παράταση του Άρθρου 50 πέρα από την 12η Απριλίου, ώστε να αποφευχθεί το ‘no deal’.

Το νομοσχέδιο αφήνει κενή την ημερομηνία έως την οποία θα πρέπει να διαρκέσει η νέα παράταση της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ.

Οι βουλευτές, που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της ημερήσιας διάταξης της Βουλής των Κοινοτήτων και για την Τετάρτη, σκοπεύουν να εξασφαλίσουν αύριο την έγκριση της Βουλής για συζήτηση και ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου την Πέμπτη.

Αν το νομοσχέδιο όντως εγκριθεί από τους βουλευτές την Πέμπτη, τότε θα σταλεί άμεσα για το επόμενο στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας στη Βουλή των Λόρδων.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο μπορεί όντως να περάσει από όλα τα στάδια έγκρισης από την κάτω Βουλή μέσα σε μία ημέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εξηγώντας την κίνησή της η βουλευτής Υβέτ Κούπερ δήλωσε: «Είμαστε τώρα σε μία πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση με έναν σοβαρό και αυξανόμενο κίνδυνο για no deal σε δέκα ημέρες. Η πρωθυπουργός έχει ευθύνη να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Πρέπει να παρουσιάσει μια πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει το πόσο μεγάλη παράταση νομίζει ότι χρειαζόμαστε για να διευθετήσουμε τα πράγματα».

Η ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι η 12η Απριλίου. Η απόφαση για τα επόμενα βήματα θα πρέπει να έχει ληφθεί το αργότερο στις 10 Απριλίου, όταν και έχει συγκληθεί έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.