Το Λονδίνο ζητά η ΕΕ να αποδεχθεί αλλαγές στο backstop ενώ οι Brexiteers οργίζονται με Τουσκ

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι εφόσον οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εννοούν τις δηλώσεις περί πρόθεσης αποφυγής του άτακτου Brexit, τότε θα πρέπει να αποδεχθούν αλλαγές στη συμφωνία του Brexit.

Ο εκπρόσωπος αναφερόταν στις δηλώσεις από τις Βρυξέλλες του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ, καθώς επίσης των κ. Τουσκ και Γιούνκερ, οι οποίοι είπαν ότι θέλουν να αποφύγουν το ‘no deal’, απορρίπτοντας ωστόσο παράλληλα αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης που περιέχει το αμφιλεγόμενο backstop για την αποφυγή συνόρων στην Ιρλανδία.

«Το γεγονός είναι ότι η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι έχει απορριφθεί με 230 ψήφους διαφορά (από τους Βρετανούς βουλευτές)», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Η Τερέζα Μέι ολοκληρώνει απόψε τις επαφές της με τοπικούς πολιτικούς ηγέτες στη Βόρεια Ιρλανδία. Η ηγέτιδα του DUP Αρλίν Φόστερ επανέλαβε ότι το backstop πρέπει να αφαιρεθεί από τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Η κα Μέι θα έχει σειρά επαφών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Παρά τις αρνητικές δηλώσεις των Ευρωπαίων θα ζητήσει νομικές δεσμεύσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μείνει επ´ αόριστο παγιδευμένο στο backstop, κάτι που όπως θα σημειώσει απαιτεί αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης.

Το βράδυ της Παρασκευής η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα γίνει δεκτή στο Δουβλίνο από τον κ. Βαράντκαρ, σε μια συνάντηση που οι Βρετανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι μπορεί να είναι η πιο κρίσιμη αυτής της σειράς επαφών της κ. Μέι.

Εν τω μεταξύ, τη μήνη των Brexiteers έχει προκαλέσει η δήλωση Τουσκ περί «ειδικής θέσης στην κόλαση για εκείνους που προώθησαν το Brexit χωρίς καν περίγραμμα σχεδίου για το πώς θα υλοποιηθεί με ασφάλεια».

Πολλοί είναι οι πολιτικοί που μίλησαν για «προσβολή» και «ασέβεια». Η Αρλίν Φόστερ του DUP σχολίασε ότι «προφανώς στην ΕΕ χάνουν την ψυχραιμία τους».

Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός , ΡΙΚ Βρετανία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:43

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.