Ιταλία: Κατάσχεση 2 τόνων ανόθευτης κοκαΐνης, αξίας 500 εκατ. ευρώ

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτικά) ποσότητας δύο τόνων και πλέον ανόθευτης κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από την Κολομβία και είχε προορισμό την Ισπανία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτικά) ποσότητας δύο τόνων και πλέον ανόθευτης κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από την Κολομβία και είχε προορισμό την Ισπανία. Η κατάσχεση αυτή είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν την 23η Ιανουαρίου, μοιρασμένα σε 60 σάκους στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου που είχε φορτωθεί σε πλοίο που απέπλευσε από την Κολομβία. Το πλοίο έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γένοβα· επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βαρκελόνη της Ισπανίας, όπου θα εκφορτώνονταν τα ναρκωτικά για να διατεθούν κατόπιν στην ευρωπαϊκή αγορά, κατά την ίδια πηγή. Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη άλλη μια μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι Λιβόρνο (Τοσκάνη). Επρόκειτο για ποσότητα 640 και πλέον κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.