Μεταναστευτικό: Κλιμακώνεται η ένταση Ιταλίας - Γαλλίας

Τους τόνους, στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ιταλίας - Γαλλίας για το μεταναστευτικό, ανεβάζει για μία ακόμη φορά η Ρώμη.

 Μετά την τελευταία δριμεία επίθεση της ιταλικής κυβέρνησης – αυτή τη φορά διά στόματος του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο – το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε την πρέσβειρα της Ιταλίας χθες για εξηγήσεις.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Παρίσι ήταν οι «επιθετικές» δηλώσεις του Ντι Μάιο, ο οποίος ευθέως κατηγόρησε τη Γαλλία ότι εκμεταλλεύεται χώρες της Αφρικής και αναγκάζει τους πολίτες να μεταναστεύουν.
«Εάν σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, δεν σταμάτησαν ποτέ να αποικίζουν σε δεκάδες χώρες της Αφρικής» επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο αρχηγός του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που κυβερνά με την ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.
«Η Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες σαν τη Γαλλία, οι οποίες φτωχαίνουν την Αφρική και αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Διότι οι Αφρικανοί θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αφρική και όχι στον βυθό της Μεσογείου», τόνισε ο Ντι Μάιο σχολιάζοντας τους φόβους του ΟΗΕ ότι περί τους 170 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές έχουν διατυπώσει απαράδεκτα κι επιθετικά σχόλια» τόνισε γαλλική διπλωματική πηγή στο Reuters, ερμηνεύοντας τη γαλλική αντίδραση.
Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, η Ρώμης έχει ουκ ολίγες φορές απαντήσει στις κατηγορίες του Παρισιού ότι δεν ανοίγει τα λιμάνια της για τους μετανάστες κατηγορώντας τη Γαλλία με τη σειρά της ότι ούτε εκείνη δέχεται μετανάστες.
Στην πιο πρόσφατη επίθεσή του μάλιστα, προ ημερών, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η Γαλλία υποθάλπει «τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν σκοτώσει στην Ιταλία». Ο Ντι Μάιο από την πλευρά του άγγιξε την ευαίσθητη χορδή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τασσόμενος υπέρ του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», τα οποία αφενός κάλεσε να μην υποκύψουν και αφετέρου τους προσέφερε «τη στήριξη που έχουν ανάγκη».

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.