Άρχισε η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι

Άρχισε στη Βουλή των Κοινοτήτων η συζήτηση επί της πρότασης μομφής του Τζέρεμι Κόρμπιν σε βάρος της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

Ανοίγοντας τη συζήτηση και εξηγώντας το αίτημά του για εκλογές, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος είπε ότι μετά από τη χθεσινή συντριπτική καταψήφιση της «συμφωνίας-Φρανκενστάιν» για το Brexit η κα Μέι ηγείται μίας «κυβέρνησης-ζόμπι» και πρέπει να παραιτηθεί.

Όπως πρόσθεσε, δύο «χαμένα» χρόνια «καταστροφικής» στρατηγικής από την Πρωθυπουργό έχουν αφήσει τη χώρα σε «απελπιστική» κατάσταση.

Στην απάντησή της η Τερέζα Μέι είπε ότι οι εκλογές δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον και ότι σε κάθε περίπτωση δεν εγγυώνται αυτοδυναμία για κανένα κόμμα, άρα απειλούν με νέο τέλμα το κοινοβούλιο.

Επανέλαβε ότι ο βρετανικός λαός περιμένει από το υπάρχον κοινοβούλιο να φέρει εις πέρας το Brexit.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ τοπική και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Νωρίτερα, η Πρωθυπουργός είχε αποκλείσει την πιθανότητα ανάκλησης του Άρθρου 50 και ακύρωσης του Brexit, λέγοντας πως ο μόνος τρόπος να αποτραπεί το άτακτο Brexit είναι η επικύρωση μιας συμφωνίας με την ΕΕ.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με σχόλιο εκπροσώπου της Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Τρίτης ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το αίτημα των Εργατικών και άλλων βουλευτών για μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, η κα Μέι απάντησε ότι ακούει όλες τις σκέψεις των βουλευτών, αρκεί να υλοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκωκ, που ανήκει στην ομάδα των φιλοευρωπαίων κυβερνητικών στελεχών, απέφυγε μιλώντας στα ΜΜΕ να αποκλείσει την πιθανότητα παραίτησής του σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιτρέψει την πορεία προς το ‘no deal’.

Από την άλλη πλευρά, η Brexiteer αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων και μέλος του υπουργικού συμβουλίου Άντρια Λέντσομ δήλωσε ότι εναπόκειται στην ΕΕ να δώσει περαιτέρω δεσμεύσεις για να περάσει με νέα προσπάθεια η συμφωνία Μέι-Βρυξελλών.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον δήλωσε μέσω Twitter ότι σε επικοινωνία με την πρωθυπουργό Μέι διαπίστωσε ότι η Τερέζα Μέι δεν έχει σαφή εικόνα για το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά τις επιλογές που υπάρχουν, ο βουλευτής των Συντηρητικών Νικ Μπόουλς δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη για το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το οποίο αποκλείεται το ‘no deal’ και δίνεται εντολή στην πρωθυπουργό να ζητήσει από τις Βρυξέλλες παράταση της διαδικασίας του Brexit έως το τέλος Δεκεμβρίου, προκρίνοντας μία τελωνειακή ένωση και παραμονή στην ενιαία αγορά.

Από την άλλη πλευρά, 71 είναι οι βουλευτές των Εργατικών που υπέγραψαν επιστολή υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος, συμφωνώντας με τη θέση των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.