ΕΕ: Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα»

Την αισιοδοξία του ότι η "ιστορική" συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την πΓΔΜ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεοντόρ Μελεσκάνου, σήμερα από το Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του προς τον Τύπο, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη Ρουμανία το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ο Τ. Μελεσκάνου χαρακτήρισε την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών «ιστορική στιγμή» για την περιοχή των Βαλκανίων.

«Από την δική μας οπτική γωνία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κύρωση της συμφωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα» για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Η προώθηση της ενταξιακής προοπτικής στην ΕΕ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της ρουμανικής Προεδρίας, εξήγησε προηγουμένως ο Τ. Μελεσκάνου. Κατά τη διάρκειά αυτού του εξαμήνου η πΓΔΜ και η Αλβανία καλούνται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς, προκειμένου να ξεκινήσουν, τον Ιούνιο του 2019, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Θα εργαστούμε με όλα τα κράτη-μέλη για να επιτευχθεί πρόοδος και στις δύο χώρες» είπε ο Τ. Μελεσκάνου, ενώ πρόσθεσε ότι η ρουμανική Προεδρία επιθυμεί την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Ο Τ. Μελεσκάνου σημείωσε ότι στα τέλη Μαΐου του 2019, η ρουμανική Προεδρία προγραμματίζει τη διοργάνωση συνεδρίου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα "Πώς να ανταποκριθούμε καλύτερα στις φιλοδοξίες της νέας γενιάς των Δυτικών Βαλκανίων".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.