ΕΕ:Tις προτεραιότητες της παρουσίασε η Ρουμανική Προεδρία

Τις προτεραιότητές της παρουσίασε σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, η ρουμανική κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ, η οποία ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου τα ηνία των συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με τη ρουμάνικη προεδρία, οι τέσσερις πυλώνες των θεμάτων που θα συζητηθούν το επόμενο εξάμηνο είναι οι ακόλουθοί: "Η Ευρώπη της σύγκλισης, μια ασφαλέστερη Ευρώπη, η Ευρώπη ως ισχυρότερος παγκόσμιος παράγοντας, και η Ευρώπη των κοινών αξιών".

"Έχω τιμή να προεδρεύω του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της πρώτης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ρουμανίας. Η εντολή μας θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα δυναμικού εξαμήνου που θα διεξαχθεί το Brexit, οι διαπραγματεύσεις για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβληματισμού για το μέλλον της Ευρώπης και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", δήλωσε ο Ρουμάνος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων George Ciamba.

"Σε αυτή τη σημαντική στιγμή, θέλουμε να επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και πιο συνεκτικής ΕΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε την πρώτη μας Προεδρία του Συμβουλίου", σημείωσε.

Οι Υπουργοί ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με τη διοργάνωση συζητήσεων για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για τους επόμενους μήνες για το 2021-2027. Σημειώνεται ότι κατά τη σύνοδό τους στις 13-14 Δεκεμβρίου 2018, οι ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν τις εντατικές προπαρασκευαστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της αυστριακής προεδρίας και ζήτησαν από τη ρουμανική Προεδρία να αναπτύξει έναν προσανατολισμό για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το φθινόπωρο του 2019.

Η προεδρία ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο την ουσιαστική πρόοδο όσον αφορά τόσο τη δομή όσο και το περιεχόμενο του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστούν οι εντατικές εργασίες στις διάφορες τομεακές προτάσεις.

"Ο προϋπολογισμός της Ευρώπης πρέπει να αντικατοπτρίζει το είδος της Ευρώπης που θέλουμε στο μέλλον. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων είναι ισορροπημένο και προσαρμοσμένο στις καθημερινές ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών της Ευρώπης. Είμαστε αποφασισμένοι να προετοιμάσουμε το έδαφος που απαιτείται για την εξασφάλιση έγκαιρης συμφωνίας για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο", τόνισε ο Ρουμάνος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ακολούθως οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές. Η συζήτηση ακολουθεί μια σειρά πρόσφατων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, καθώς και τις εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ανάπτυξη "συντονισμένης απάντησης".

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σύνοδό τους στις 13-14 Δεκεμβρίου 2018, οι ηγέτες της ΕΕ ζήτησαν την ταχεία και συντονισμένη εφαρμογή του κοινού σχεδίου δράσης κατά της παραπληροφόρησης που υπέβαλε η Κομισιόν και η Ύπατη Εκπρόσωπος στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Οι Υπουργοί συζήτησαν ποια στοιχεία του Σχεδίου Δράσης πρέπει να αντιμετωπιστούν ως θέμα προτεραιότητας, πώς να εξασφαλιστεί η συνοχή μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών διαστάσεων και πώς να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:18

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.