Γερμανία: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το εξωτερικό

Ολοένα και περισσότερο μαύρο χρήμα από το εξωτερικό εισρέει για ξέπλυμα στη γερμανική αγορά ακινήτων.

Αυτό αναφέρει σε έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε στο Βερολίνο, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Transparency International.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση της Οργάνωσης, η οποία επικαλείται στοιχεία των ιταλικών διωκτικών υπηρεσιών, μέλη της μαφίας ξεπλένουν τεράστια ποσά από το εμπόριο κοκαΐνης, με την αγορά ακινήτων στη Γερμανία.

Η επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Έντα Μίλερ τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων στην αγορά ακινήτων στη Γερμανία, που οφείλεται εν πολλοίς στις μεγάλες ελλείψεις της νομοθεσίας και του εξοπλισμού αλλά και της στελέχωσης των διωκτικών αρχών απέναντι στις διασυνοριακές ροές μαύρου χρήματος.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι το τεράστιο ύψος των ετησίων συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, που έφθασαν το 2016 τα 236 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνει πλείστες δυνατότητες σε όσους σκοπεύουν να ξεπλύνουν παράνομα ποσά.

Το υπάρχον μητρώο διαφάνειας θεωρείται ότι αφήνει πολλά παραθυράκια σε επίδοξους εγκληματίες ενώ μεσίτες και συμβολαιογράφοι σπάνια προβαίνουν σε καταγγελίες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι προσπάθειες για καταπολέμηση του φαινομένου.

Η γερμανική κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να ρίξει φως στην αγορά ακινήτων της χώρας, ανακοίνωσε πρόθεσή της για αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου.


Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.