Γ.E ΗΒ: Κίνδυνος παραμονής του ΗB στο backstop «επ’ αόριστον»

Την προειδοποίηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παραμείνει «επ’ αόριστον» σε μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ εφόσον ενεργοποιηθεί το λεγόμενο backstop, δηλαδή η έσχατη λύση για την αποφυγή των σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία μετά από το Brexit, περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη νομική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα για τη συμφωνία του Brexit.

Το νομικό πόρισμα του Τζέφρι Κοξ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αυτούσιο, μετά από τη χθεσινή ψήφο των βουλευτών υπέρ του να κριθεί η κυβέρνηση ότι καταφρονεί το κοινοβούλιο αγνοώντας προηγούμενη ψήφο υπέρ της δημοσιοποίησης ολόκληρης της γνωμοδότησης. Ήταν η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Βρετανίας που η κυβέρνηση κρίθηκε ένοχη καταφρόνησης του νομοθετικού σώματος.

Ο κ. Κοξ σημειώνει ότι η χώρα απειλείται από ένα «τέλμα» και από «παρατεταμένους γύρους διαπραγματεύσεων» με την ΕΕ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί νομίμως να απαλλαγεί από τους όρους του backstop χωρίς τη συναίνεση της ΕΕ.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να αποκρύψει την προειδοποίηση του Γενικού Εισαγγελέα, σε μία προσπάθεια να μη χάσει τη στήριξη περισσότερων βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης επί της συμφωνίας του Brexit.

Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι η περίληψη της νομικής γνωμοδότησης που παρουσιάστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα στη Βουλή των Κοινοτήτων αποτελεί αντιπροσωπευτικό και ειλικρινές δείγμα του συνολικού πορίσματός του.

Το backstop αποτελεί το βασικό λόγο εναντίωσης της αντιπολίτευσης και κυρίως κυβερνητικών Συντηρητικών βουλευτών στη συμφωνία του Brexit.

Η συμφωνία συζητείται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, με το κλίμα να είναι ξεκάθαρα αρνητικό για την κυβέρνηση.

Έπονται τρεις ακόμα οκτάωρες συζητήσεις στην ολομέλεια αύριο Πέμπτη, τη Δευτέρα και την Τρίτη, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.