Εκκληση Αβραμόπουλου στα κράτη-μέλη για συμφωνία στο Μεταναστευτικό

Έκκληση προς τα Κράτη Μέλη να συμφωνήσουν σύντομα επί του πακέτου μεταρρυθμίσεων για το μεταναστευτικό πρόβλημα και συγκεκριμένα στα λίγα Κ-Μ που συνεχίζουν να έχουν αντιρρήσεις, απηύθυνε σήμερα ο Επίτροπος Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος παρουσίασε στις Βρυξέλλες, ένα πακέτο 5 νομοθετικών προτάσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν ως ζήτημα προτεραιότητας στο Συμβούλιο και τόνισε ότι όλα είναι άρρηκτα δεμένα με την άκρως απαραίτητη μεταρρύθμιση στο σύστημα ασύλου και τη συνθήκη του Δουβλίνου.

Οι 5 μεταρρυθμίσεις του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου που είναι έτοιμες προς έγκριση στις αρχές του 2019 είναι ο Κανονισμός Προσόντων, η Οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, ο Οργανισμός της ΕΕ για τον κανονισμό για το άσυλο, ο Κανονισμός Eurodac και το Πλαίσιο της επανεγκατάστασης της ΕΕ.

Οι υπόλοιπες προτάσεις, όπου πρέπει να βρεθεί πολιτική συμφωνία πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο Κανονισμός διαδικασίας ασύλου, η Μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, η Ευρωπαϊκή Συνοριακή και Ακτοφυλακή και Αναδιατύπωση της οδηγίας επιστροφών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το αν και κατά πόσο η περίφημη υποχρεωτικότητα στη μετεγκατάσταση έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα από το Συμβούλιο, ο Επίτροπος τόνισε: "Εκτιμώ ότι αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές και ως προς το περιεχόμενό της έχει εξαντληθεί", συμπληρώνοντας ότι "η αλληλεγγύη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, αλλά πρέπει να έρθει από όλους". Εκανε λόγο για έναν "έντιμο και ισορροπημένο συμβιβασμός", λέγοντας "δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στα λεξικά για να διαπιστώσει ότι η ερμηνεία είναι η ίδια", αναφερόμενος στην έννοια της αλληλεγγύης.

Απαντώντας στο ΚΥΠΕ για το αν και κατά πόσο η συνθήκη του Δουβλίνου για το Άσυλο εξακολουθεί να ισχύει ή έχει πεθάνει, τόνισε ότι "η μεταρρύθμιση στο Δουβλίνο πρέπει να είναι προτεραιότητά", τονίζοντας ότι "όλοι συμφωνούν ως προς το ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη", σημειώνοντας ότι "οι εγγενείς αδυναμίες, υπονομεύουν την ελευθερία μετακίνησης στον χώρο Σένγκεν και αποδυναμώνουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη ανάμεσα στα Κ-Μ".

"Έχουμε προχωρήσει αρκετά χάρις στις προεδρίες που προηγήθηκαν, την Αυστριακή, Εσθονική και Μαλτέζικη", σημείωσε ο Επίτροπος προβλέποντας θετικές εξελίξεις επί Ρουμανικής προεδρίας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, "δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία στο μέλλον".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.