Ευρωπαϊκή Ημέρα ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

Με κεντρικό φετινό θέμα τον αθλητισμό, εορτάζεται σήμερα 18 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση για την πρόληψη των εγκλημάτων, τη δίωξη των δραστών και την προστασία των θυμάτων. Το Συμβούλιο της Ευρώπης συμβάλλει σε αυτόν τον αγώνα: η πρωτοβουλία «Start to Talk» ξεκίνησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών, προπονητών, συλλόγων και ομοσπονδιών, οι οποίοι σπάνε τη σιωπή για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στον αθλητισμό. Τα ίδια τα παιδιά έχουν πρόβλημα να μιλήσουν γι 'αυτό. Σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων ποτέ δεν το αναφέρει.

«Οι κυβερνήσεις και οι αθλητικές οργανώσεις θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να σπάσει τη σιωπή που περιβάλλει τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στον αθλητισμό, πρόληψη αυτών των καταχρήσεων και τέλος στην ατιμωρησία», δήλωσε ο Θ. Γιάγκλαντ, γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι«η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό αποτελεί μείζονα πρόκληση. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι - γονείς, προπονητές, αθλητές και ηγέτες - πρέπει να είναι προσεκτικοί για τους κινδύνους και να ενεργούν για την προστασία των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπέγραψαν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η FIFA αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο ποδόσφαιρο με βάση τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, δηλαδή της σύμβασης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που ονομάζεται Σύμβαση Lanzarote και έχει ήδη επικυρωθεί από 44 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τον Αθλητισμό (APES) του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ένα μοναδικό δίκτυο κυβερνήσεων και αθλητικών οργανώσεων που δεσμεύονται για τη βελτίωση της δεοντολογίας, της συμμετοχής και της πολυμορφίας του αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση (18 Νοεμβρίου) ιδρύθηκε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2015, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών, καθώς και την ανάγκη πρόληψης τέτοιων πράξεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:33

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.