Στο σκαμνί φαρμακευτική εταιρεία για θάνατο πρόωρων νεογνών

Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις για επτά αδικήματα είναι η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ITH Pharma, στην οποία αποδίδεται ο θάνατος τουλάχιστον ενός βρέφους στο οποίο χορηγήθηκε μολυσμένη θρεπτική ουσία για νεογνά που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Η εταιρεία, από το βορειοδυτικό Λονδίνο, τελούσε υπό έρευνα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τον θάνατο ενός νεογνού που είχε γεννηθεί ύστερα από κύηση επτά μηνών σε νοσοκομείο του κεντρικού Λονδίνου την 1η Ιουνίου 2014.

Εντός δέκα ημερών, στο ίδιο νοσοκομείο, το St Thomas, ακόμα ένα βρέφος που είχε γεννηθεί πρόωρα πέθανε, όπως και ένα τρίτο βρέφος λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ.

Συνολικά, 23 βρέφη που είχαν γεννηθεί πρόωρα σε εννέα νοσοκομεία της Βρετανίας, μολύνθηκαν από τη θρεπτική ουσία TPN που χορηγούσε η ITH Pharma από το 2009 και μετά. Τα υπόλοιπα 20 νεογνά σώθηκαν με αγωγές αντιβιοτικών.

Η αστυνομική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τον θάνατο τουλάχιστον του πρώτου βρέφους υπάρχει ευθύνη της εταιρείας.

Οι βασικές κατηγορίες κατά της εταιρείας αφορούν τη χορήγηση ακατάλληλου φαρμακευτικού προϊόντος και τη μη λήψη μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης ασθενών.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου στις 17 Δεκεμβρίου.


Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:49

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.