Αισιοδοξία για το Brexit εκφράζει η Τ. Μέι

Εφικτή θεωρεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, παρά το αδιέξοδο που είχε σημειωθεί στη χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ντομινίκ Ράαμπ.

   Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι θέσεις των δύο πλευρών δεν απέχουν πολύ και τόνισε ότι έχει επιτευχθεί καλή πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της αποφυγής συνόρων στην Ιρλανδία.
Ανέφερε, ωστόσο, ότι υφίστανται δύο προβλήματα που άπτονται της μελλοντικής κατάστασης στη Βόρειο Ιρλανδία. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να εξετάσει τη βρετανική θέση πως ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο η Βόρειος Ιρλανδία, πρέπει να παραμείνει σε μία τελωνειακή ένωση εφόσον δε βρίσκεται εγκαίρως μία άλλη λύση για την αποφυγή των συνόρων.  
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτε που απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε η Τερέζα Μέι και διαμήνυσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να μείνει για πάντα παγιδευμένο σε μία μετέωρη κατάσταση, ως προς τις τελωνειακές ρυθμίσεις.
Θέλω, είπε χαρακτηριστικά, να μπορώ να κοιτάζω τους Βρετανούς στα μάτια και να είμαι βέβαιη ότι μια τέτοια λύση θα είναι προσωρινή και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, δηλαδή ένα χρόνο μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαίδου
Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.