Οι Εργατικοί ετοιμάζονται να καταψηφίσουν συμφωνία για το Brexit

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα, ετοιμάζεται να καταψηφίσει μια συμφωνία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit και είναι ανοιχτό σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα με την επιλογή της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του για θέματα που άπτονται του Brexit, Κιρ Στάρμερ.

Ενώ απομένουν μόνον περίπου έξι μήνες έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, η Μέι εξακολουθεί να μην έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες όσον αφορά τους όρους του διαζυγίου, ενώ το σχέδιό της για τους μελλοντικούς εμπορικούς δεσμούς με την ΕΕ αποδοκιμάστηκε και από τις Βρυξέλλες, αλλά και από πολλούς βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματός της.

Το Εργατικό Κόμμα έχει έξι τεστ στα οποία θα υποβάλει οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit, στα οποία περιλαμβάνεται το αν θα εξασφαλίζει μια ισχυρή μελλοντική σχέση με την ΕΕ και το αν θα αποφέρει τα ίδια οφέλη με αυτά που έχει σήμερα η Βρετανία ως μέλος στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.

Ο Στάρμερ σημείωσε ότι η Μέι αναμένεται να αποτύχει σε αυτά τα τεστ.

"Όλοι βλέπουν ότι οι συνομιλίες πηγαίνουν άσχημα και τα πράγματα δείχνουν ότι οδεύουμε προς την κατεύθυνση μιας κακής συμφωνίας ή ακόμη καμίας συμφωνίας", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC. "Εμείς, το Εργατικό Κόμμα, θα καταψηφίσουμε μια κακή συμφωνία ή θα καταψηφίσουμε τη μη επίτευξη συμφωνίας επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για τη χώρα μας ούτε είναι αυτό το οποίο ψήφισε ο λαός", σημείωσε.

Στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του κόμματός του αργότερα σήμερα, ο Στάρμερ θα πει ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας δεν έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο για το Brexit και ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το λεγόμενο σχέδιο "Τσέκερς" της Μέι για το Brexit, το οποίο προτείνει στενούς δεσμούς με την ΕΕ στην ανταλλαγή προϊόντων.

Το Εργατικό Κόμμα μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην έγκριση ή μη μιας οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο. Η Μέι έχει πλειοψηφία συνεργασίας 13 εδρών στο 650μελές κοινοβούλιο και πρώην υφυπουργός δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι έως και 80 δικοί της βουλευτές ετοιμάζονται να καταψηφίσουν μια συμφωνία για το Brexit που θα στηριχθεί στο σχέδιο Τσέκερς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.