Απούσα η Τουρκία από τη συζήτηση για κατεχόμενες περιουσίες στο Στρασβούργο

Η Τουρκία τήρησε την προειδοποίηση που είχε απευθύνει τον περασμένο Ιούνιο, για διακοπή της συνεργασίας με την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για υποθέσεις που άπτονται πτυχών του Κυπριακού, καθώς δεν παρέστη το πρωί της Τετάρτης σε συνεδρίαση στο Στρασβούργο που αφορούσε κατεχόμενες περιουσίες.
 
Ενώπιον της Επιτροπής Υπουργών τέθηκε σήμερα το πρωί το θέμα της συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στις πτυχές της Τέταρτης Διακρατικής που αφορούν τα περιουσιακά δικαιώματα εκτοπισμένων, αλλά και σε σχέση με την ομάδα «Ξενίδη-Αρέστη», ενώ εκκρεμεί και η έκβαση της επιτήρησης της υπόθεσης της Τιτίνας Λοΐζίδου, την οποία η Άγκυρα θέλει να κλείσει.
 
Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη συζήτηση για τις κυπριακού ενδιαφέροντος υποθέσεις δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει ότι θα πράξει η Άγκυρα σε ανάλογη συνεδρίαση τον περασμένο Ιούνιο.
 
Η ίδια πηγή ανέφερε παράλληλα ότι η απουσία της Τουρκίας από τη συζήτηση «σχολιάστηκε αρνητικά, με διαφορετικούς τονισμούς» από εκπροσώπους άλλων κρατών μελών.
 
Η Λευκωσία προωθεί δύο προσχέδια αποφάσεων για τα υπό συζήτηση θέματα, ενώ οι τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Υπουργών αναμένονται αύριο, Πέμπτη, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:37

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.