Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %601 %2018 %16:%Σεπ

Νεότερες ειδοποιήσεις προς Βρετανούς για τις επιπτώσεις μη συμφωνίας στο Brexit

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι βρετανικές άδειες οδήγησης ίσως να μην ισχύουν επί εδάφους της ΕΕ μετά από το Brexit, επισημαίνεται στη νεότερη δέσμη εγγράφων της βρετανικής κυβέρνησης με ενημερώσεις και συστάσεις προς πολίτες και επιχειρήσεις για την περίπτωση μη συμφωνίας Λονδίνου-Βρυξελλών.

Η σημερινή δεύτερη δόση των «τεχνικών ειδοποιήσεων» καλύπτει 28 διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων και πολιτικής.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας, λοιπόν, οι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου θα πρέπει να φροντίζουν η ημερομηνία λήξης ισχύος του να μην απέχει λιγότερο από έξι μήνες από την ημέρα που θα θέλουν να ταξιδέψουν σε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, εξάλλου, θα χρειάζονται πιστοποιητικά οδικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας από την ΕΕ για να μπορούν να πωλούν οχήματά τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει συμφωνία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ή έστω νόμος που θα αποτρέπει την επαναφορά των χρεώσεων περιαγωγής για τους χρήστες βρετανικών κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε χώρες της ΕΕ.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων ακολούθησε τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, που εξέτασε την πρόοδο των προετοιμασιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από ένα ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο