Χαιρετίζουν την επίτευξη της συμφωνίας Μογκερίνι και Χαν

Συγχαρητήρια έλαβαν οι πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και πΓΔΜ για την επίτευξη συμφωνίας για το ονοματολογικό, από την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρεντερίκα Μογκερίνι, και τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στις Πρέσπες.

«Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τις δύο πλευρές γιατί μας έκαναν περήφανους οι ηγέτες των δύο χωρών. Έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα και ένα αγκάθι για τη Βαλκανική», σημείωσε η κ. Μογκερίνι, και πρόσθεσε ότι η σημερινή συμφωνία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς στην περιοχή και την Ευρώπη.  
«Η σημερινή συμφωνία δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς μέσα από το θάρρος και την προσπάθεια λύνεται κάθε πρόβλημα. Τώρα μένει πολλή και σκληρή δουλειά να γίνει πράξη αυτή η ιστορική στιγμή», συμπλήρωσε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαν σημείωσε ότι οι πολίτες του μέλλοντος θα αναγνωρίσουν τη σημερινή συμφωνία ως μια ιστορική στιγμή. «Πιστεύω πως πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήμα, η σημερινή συμφωνία είναι το τέλος μίας διαδρομής αλλά και η αρχή ενός νέου ταξιδιού», κατέληξε. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και από τις δύο πλευρές, ο κ. Χαν υποστήριξε ότι σε μια συμφωνία δίνεις κάτι για να λάβεις κάτι.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:24

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.