Ιταλία:Αναμένεται στο προεδρικό ο εντολοδόχος πρωθυπουργός

Σήμερα το απόγευμα θεωρείται πιθανό να επιστρέψει ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο προεδρικό μέγαρο για να παρουσιάσει στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα την πλήρη σύνθεση της νέας της κυβέρνησης με τα ονόματα των υπουργών.

Μέχρι αυτή την στιγμή,  όπως διαρρέει,  στην λίστα αυτή περιλαμβάνεται και το όνομα του οικονομολόγου Πάολο Σαβόνα, για το κύριας σημασίας Υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί, αφού η Λέγκα επιμένει ότι είναι ο μοναδικός της υποψήφιος για τη θέση αυτή.
Ο Ματαρέλα θα προτιμούσε ένα πρόσωπο που να μην έχει εκφραστεί αρνητικά για το ενιαίο νόμισμα και τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωζώνη. 
           
Ποτέ άλλοτε δεν είχε προκύψει τόσο οξεία σύγκρουση της ιταλικής  προεδρίας της Δημοκρατίας με κάποιο από τα πολιτικά κόμματα στη φάση των διαβουλεύσεων για σχηματισμό Κυβέρνησης. 
           
Τις ώρες αυτές καταβάλλονται οι τελευταίες προσπάθειες για να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική εξέλιξη δείχνει να είναι ο διορισμός προσωρινής Κυβέρνησης τεχνοκρατών και νέα προσφυγή στις κάλπες, μάλλον τον Οκτώβριο.  
           
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο έχει τονίσει ότι η λύση "ή θα βρεθεί μέχρι σήμερα το βράδυ ή δεν πρόκειται να βρεθεί".  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:41

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.