Μακρόν :Η Ρωσία να παραμείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε κατά την διάρκεια της ολομέλειας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι θα επιθυμούσε η Ρωσία να παραμείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και «ο στρατηγικός διάλογος που γίνεται σε πολλά ζητήματα, οικονομικά, κοινωνικά, η αμυντικά να αποκτήσει νέα δυναμική».

«Πρέπει να κάνουμε διάλογο με όλους, αλλά οι ρίζες μας είναι κοινές» είπε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε νέα έργα, να δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα».

Εκτός των άλλων ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία και η Γαλλία πρέπει να εργασθούν από κοινού για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να απαλλαγούμε από τις διαφωνίες… και παρ’ όλες τις κρίσεις να οικοδομήσουμε εκ νέου την συνεργασία».

Η ρωσική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) τον Απρίλιο του 2104 στερήθηκε των δικαιωμάτων της εξαιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία και της προσάρτησης της Κριμαίας. Το 2015 η ΚΣΣΕ συζήτησε δύο φορές το θέμα της επανένταξης της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά οι κυρώσεις παρέμειναν σε ισχύ. Συγκεκριμένα η Ρωσία στερήθηκε του δικαιώματος της συμμετοχής σε ψηφοφορίες της Συνέλευσης και δεν της επετράπη να συμμετέχει στα διοικητικά της όργανα και στις αποστολές παρατηρητών στις εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται σε χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Μετά από αυτό η ρωσική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στην ΚΣΣΕ υπό αυτούς τους όρους.

Πηγή: Μ.ΜΕΝ, ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:44

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.