Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η Επιτροπή Αναφορών την Τρίτη

Την Τρίτη, 8 Μαϊου,  ξένοι ευρωβουλευτές θα αντικρύσουν το πρόσωπο της στρατιωτικής κατοχής της Κύπρου. Θα επισκεφθούν την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Οπως ενημέρωσε τη δημοσικογραφική αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε. – Τουρκίας, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, η επιτροπή Αναφορών του Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί την πόλη, με επικεφαλής την πρόεδρό της Σεσίλια Γουίκστρο. Τόνισε πως πρέπει οι Κύπριοι να δώσουν το παρόν τους σε αυτήν την επίσκεψη και να πλαισιώσουν τους ευρωβουλευτές, στην παρουσία τους στην παραλία της Αμμοχώστου, στις 10 με 12 το πρωί της Τρίτης.

 
 Κατα την παραμονή τους στην Κύπρο, οι ξένοι ευρωβουλευτές θα έχουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Η.Ε. στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον Κύπριο που έκανε την αρχική αναφορά για την Αμμόχωστο  Λοϊζο Αυξεντίου, τις δημοτικές αρχές της πόλης και δικοινοτικών ομάδων πολιτών. Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε πως σε επαφή με τα  Ηνωμένα Εθνη, για την επίσκεψη, η απάντηση που εδόθη ήταν ότι «δεν μπορουν να διευκολύνουν την επίσκεψη».
 
IMG 20180503 105346 1
 
 Ο κύριος Χατζηγεωργίου  σημείωσε πως μετά την επίσκεψη, η επιτροπή θα ετοιμάσει έκθεση με συστάσεις, καλώντας πρωτίστως σε εφαρμογή ψηφίσματος για την Αμμόχωστο που υπάρχει ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη της Επιτροπής, πριν από 10 χρόνια. Οι ευρωβουλευτές θα καλέσουν το Συμβούλιο των Υπουργών να ασκήσει πιέσεις προς την Αγκυρα, για να εφαρμόσει το ψήφισμα. Ουσιαστικός στόχος, υπέδειξε, είναι η επιστροφή της πόλης. Στις ενέργειες των ευρωβουλευτών αναμένεται να είναι, όπως σημείωσε, να προταχθεί το θέμα απελευθέρωσης κονδυλίων, για να υπάρξει εισοδος στην πόλη εμπειρογνωμόνων Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και ξένων.
 
Μιλώντας στους  δημοσιογράφους και οι υπόλοιποι  Κύπριοι ευρωβουλευτές, Λευτέρης Χριστοφόρου, Νεοκλής Συλικιώτης, Κώστας Μαυρίδης, Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρης Παπαδάκης, τόνισαν το έργο που γίνεται  στη μεγάλη κοινοβουλευτική οικογένεια της Ευρώπης, για την προώθηση και κυπρογενών θεμάτων.
 
«Η  κατάσταση στην Τουρκία χειροτερεύει – μονόδρομος η ενταξιακή σχέση  με Ε.Ε.»
 
  Μονόδορμο για την  Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο  αποτελεί η σχέση της χώρας  με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας Μιλτιάδης Κύρκος. Ενημερώνοντας Κύπριους δημοσιογράφους στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις σχέσεις με την Τουρκία και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, επεσήμανε τις ανησυχίες των Βρυξελλών για την κατάσταση στην Τουρκία.
 
IMG 20180503 102726 1
 
   Εξέφρασε την εκτίμηση  πως η κατάσταση στη χώρα  χειροτερεύει, σε σχέση με τον  Τύπο και την ελευθερία έκφρασης. Ανέδειξε ως σημαντικό εργαλείο  για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει θετικές δημοπκρατικές εξελίξεις στην Τουρκία, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Είναι μια σχέση, σημείωσε, που δεν πρέπει να διακοπεί και ανέφερε πως την τελευταία δεκαετία δεν αξιοποιήθηκε σωστά η ενταξιακή πορεία. «Δεν κάναμε τίποτε», σημείωσε, «και ουσιαστικά η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έχει παγώσει».
 
Βρυξέλλες, αποστολή, Στελλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.