Στη Βουλή η Βρετανία για αποφάσεις στρατιωτικής δράσης

Νέα συζήτηση διεξάγεται στη Βουλή των Κοινοτήτων στον απόηχο της συμμετοχής της Βρετανίας στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του συριακού καθεστώτος χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση.


 
Τη Δευτέρα, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση επτά ωρών, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε την απόφασή της λέγοντας ότι ήταν «ηθικά και νομικά σωστή». Πρόσθεσε ότι τα χρονικά όρια απαιτούσαν άμεσες αποφάσεις και δράση.
 
Στο τέλος της συζήτησης η κυβέρνηση κέρδισε μία συμβολική ψηφοφορία στη Βουλή «για το κατά πόσο συζητήθηκε επαρκώς το θέμα της επέμβασης στη Συρία», από την οποία απείχαν οι βουλευτές των Εργατικών.
 
Η σημερινή συζήτηση που θα διαρκέσει τρεις ώρες γίνεται κατόπιν αιτήματος του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν με αντικείμενο το μελλοντικό ρόλο του κοινοβουλίου στη λήψη απόφασης για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
 
Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι Εργατικοί θα επιδιώξουν ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης, αλλά σε κάθε περίπτωση δε θα πρόκειται για δεσμευτική για την κυβέρνηση ψηφοφορία.
 
Στην έναρξη της συζήτησης ο κ. Κόρμπιν κατηγόρησε την κα Μέι για «κατάφωρη έλλειψη σεβασμού» έναντι της κοινοβουλευτικής πρακτικής που υπαγορεύει την έγκριση των βουλευτών πριν από μια απόφαση ένοπλης επέμβασης από τις βρετανικές δυνάμεις.
 
Επανέλαβε δε το αίτημά του για υιοθέτηση νόμου που θα υποχρεώνει την εκτελεστική εξουσία να ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου πριν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
 
Η Πρωθυπουργός αντέτεινε ότι η συζήτηση στο κοινοβούλιο μπορεί κάποιες φορές να υπονομεύει τόσο τη δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να δρουν αποτελεσματικά όσο και την ασφάλειά τους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΘΝΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.