Η ΕΕ προσφέρει €82 εκ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Χρηματοδότησή ύψους 82 εκ. ευρώ, που θα παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση για 500.000 παιδιά, πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη για περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια ασθενείς και βοήθεια σε περισσότερους από 250.000 ευάλωτους πρόσφυγες, μέσω της UNRWA (Οργανισμός Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες της Παλαιστίνης στη Εγγύς Ανατολή -United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν.

Το 2016 και το 2017, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της χορήγησαν μαζί 424 εκατομμύρια ευρώ και 391 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως στην UNRWA, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δωρητή στον Οργανισμό. Η σημερινή ενίσχυση ύψους 82 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται ως μέρος της τακτικής ετήσιας συνεισφοράς της ΕΕ για το 2018 και έχει διατεθεί μέσω μιας διαδικασίας επιτάχυνσης.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σχετικά πως "εκατομμύρια άνθρωποι - άνδρες, γυναίκες και παιδιά - εξαρτώνται από την UNRWA για ζωτικές υπηρεσίες: εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και κοινωνικές υπηρεσίες, ανθρωπιστική βοήθεια και απασχόληση". "Η υποστήριξη της UNRWA αποτελεί ανθρωπιστικό και πολιτικό καθήκον και είναι προς το συλλογικό μας συμφέρον η οικοδόμηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, όπως και η προοπτική μιας λύσης για δύο Κρατών. Είμαστε - και θα συνεχίσουμε να είμαστε - ισχυροί, σταθεροί και αξιόπιστοι υποστηρικτές της δουλειάς της", σημείωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος αρμόδιος για την Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν συμπλήρωσε ότι η σημερινή σημαντική συμβολή, επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει το έργο της UNRWA που παρέχει βασικές υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. "Προχωρούμε στην πληρωμή μας για οικονομική στήριξη στην UNRWA για το 2018, ύψους 82 εκατ. Ευρώ, καθώς ο Οργανισμός αντιμετωπίζει κρίσιμες στιγμές", αναφέρει.  "Η UNRWA πρέπει να λάβει επαρκείς και προβλέψιμους πόρους και χαίρομαι που επιβεβαιώνω ότι η ΕΕ θα διατηρήσει το υψηλό επίπεδο συνεισφοράς της τόσο στο 2019 όσο και στο 2020", σημείωσε ο Επίτροπος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:57

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα το ΡΙΚ για την παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας
22:19
Χαμάς: Eκταφή πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα
21:29
Πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια έκανε στάση στη Σουηδία σε ένδειξη συμπαράστασης
21:21
Αμερικανός υπουργός άμυνας: Aνεστάλη η παράδοση πυρομαχικών λόγω των σχεδιασμών του Ισραήλ για Ράφα
21:14
Τετ α τετ Νετανιάχου με επικεφαλής CIA
20:54
Κλιμακώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ - Χιζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου
20:51
Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
18:49
Επανέλαβε τους ίδιους προκλητικούς όρους περί κυριαρχικής ισότητας ο Τατάρ
18:40
Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
18:00
Ζαχάροβα: H Μόσχα  δεν βλέπει ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα
17:49
Ανεστάλη με παρέμβαση του υπουργού εργασίας η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.